Azar: U Realu sam kao na sedmom nebu!

"Jedan od mojih idola, dok sam bio dijete, bio je Zinedin Zidan. Imao sam njegov poster u sobi, a sada imam priliku da me trenira", oduševljen je Belgijanac.

Fudbal 11.08.2019 | 19:43
Azar: U Realu sam kao na sedmom nebu!
Belgijski fudbaler Eden Azar, koji je ovog ljeta prešao iz Čelsija u Real Madrid, izjavio je da se u “kraljevskom klubu“ osjeća kao da je na sedmom nebu,.

Sredinom sedmice Azar je postigao prvi gol u dresu Reala u trijumfu 1:0 protiv Salcbugra u prijateljskoj utakmici.

“Kao dijete sanjao sam da ću jednog dana nositi dres Real Madrida. Kada Real pokuca na vaša vrata, možete učiniti samo jedno, da ih otvorite. U Čelsiju sam proveo nezaboravne godine, ali sada sam ovdje na sedmom nebu. Jedan od mojih idola, dok sam bio dijete, bio je Zinedin Zidan. Imao sam njegov poster u sobi, a sada imam priliku da me trenira“, oduševljen je 28-godišnji Belgijanac.

Sezona u španskoj La Ligi počinje 16. augusta utakmicom Atletik Bilbao – Barselona. Real će meč prvog kola igrati dan kasnije u gostima kod Selte iz Viga.

Azar je profesionalnu karijeru počeo u francuskom Lilu iz kojeg je 2012. godine prešao u Čelsi. Tokom sedam sezona na Stamford Bridžu za “plavce“ je odigrao 352 takmičarske utakmice i postigao 110 golova. U dresu reprezentacije Belgije nastupio je 102 puta uz 30 pogodaka.

Izvor: Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar