Selektor Litvanije: Srbija je favorit na SP!

Darius Domaitis poslije poraza Litvanije u Beogradu naveo da obje ekipe još nisu na najvišem nivou, ali da ima još vremena za ispravljanje grešaka i uigravanje.

Košarka 11.08.2019 | 19:24
Selektor Litvanije: Srbija je favorit na SP!
Reprezentacija Srbije pobijedila je selekciju Litvanije u pripremnom meču za Svjetski kup u Beogradu.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića slavili su rezultatom 72:68, i to nakon što su slomili otpor odličnog rivala tek u posljednjim minutama meča u prepunoj Štark areni.

"Bili smo disciplinovani 35 minuta, ali smo Srbiji na kraju utakmice dopustili da dođe do velikog broja poena iz naših izgubljenih lopti, što je odlučilo", rekao je selektor košarkaša Litvanije Darius Domaitis.

Litvanci će imati priliku da se revanširaju "orlovima" već u ponedjeljak, kada je u Kaunasu zakazana druga kontrolna utakmica.

"Moramo da korigujemo igru i svaki put da igramo najbolje što znamo. Imali smo mnogo izgubljenih lopti, a problem su nam predstavljale i lične greške. Obje ekipe su dosta promašivale, pravile greške, ali sve to je očekivano u pripremnom period I ima još vremena da se te stvari isprave".

Domaitis je dodao da je njegov tim upisao poraz od veoma dobrog protivnika, koji je imao odličnu podršku sa tribina.

"Bilo je veliko zadovoljstvo igrati u ovakvoj atmosferi. Srbija ima veoma talentovan tim i jedan je od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva", naveo je selektor Litvanije poslije meča u Beogradu.

Reprezentacija Srbije danas odlazi u Litvaniju, gdje će nakon novog prijateljskog duela boraviti do utorka, a zatim će od petka igrati na Akropolis kupu u Atini, nakon čega slijedi put u Kinu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar