''Nismo još pravi, ali bićemo...''

''. . . kada bude najpotrebnije!'' Vladimir Lučić kaže da se Srbija još nije uigrala, a Nemanja Bjelica očekuje da će ekipi na drugom meču protiv Litvanije u Kaunasu biti lakše.

Košarka 11.08.2019 | 16:57
''Nismo još pravi, ali bićemo...''
Nije se reprezentacija Srbije pokazala u najboljem izdanju protiv Litvanije u kontrolnom meču protiv Litvanije u pripremnom period pred Mundobasket, ali je ostvarila pobedu u prepunoj Štark areni u Beogradu (72:68).

Vladimir Lučić je rekao da nije mogla da se očekuje bolja igra tima s obzirom na to da je odrađen samo jedan zajednički trening.

"Reprezentacija Litvanije je poznata po fizički zahtevnoj i gruboj igri. S obzirom na to da su im prethodnici rekli da smo se kompletirali pre dva dana i imali svega jedan zajednički trening, nismo mogli da očekujemo bog zna kakvu igru i napadački i defanzivno, ali mislim da je važno da smo u trenucima kada nismo briljirali zabeležili pobedu", istakao je Lučić posle meča.

Lučić je naveo da je za Srbiju važna svaka utakmica kako bi se ekipa uigrala.

"Bitna je svaka naredna utakmica, svaki naredni trening nam je važan. Želimo da napredujemo, posebno ovde uz sjajnu podršku u punoj Areni. Sa druge strane, bitno je i da osetimo tu podršku, euforiju koja vlada u Srbiji, a nadam se da ćemo već u ponedeljak u Litvaniji izgledati bolje", rekao je bivši košarkaš Partizana.

Posle meča u Kaunasu, srpski košarkaši igraće na Akropolis kupu u Atini, a Lučić je objasnio gde sve ima mesta za napredak.

"Svi principi, napadački i defanzivni, na svemu treba raditi. Jedan trening smo kompletni. Istina je da je veliki deo nas bio zajedno, ali nosioci ove reprezentacije su iz poznatih razloga kasnili, tako da treba vremena da se uigramo. Neki igraju NBA ligu, to je u odnosu na nas drugačija košarka, tako da je potrebno vreme da dođemo na željeni nivo. Nadam se da će biti sve kako treba kada bude bilo najpotrebnije", dodao je srpski reprezentativac.

I Nemanja Bjelica ocenio je da je duel sa Litvanijom bila važna utakmica za Srbiju koja se sprema za Mundobasket u Kini.

"Mislim da nismo mogli da imamo boljeg rivala. Odlična provera. Pokažali smo karakter, drago mi je što smo pobedili. Uvek je lepo igrati u Beogradu", rekao je Bjelica.

On je istakao da ekipu krasi hemija i timski duh, ali i kvalitet.

"Na početku to nije izgledalo kako smo zamišljali. Nadam se da će Miloš Teodosić biti dobro i da će biti uz nas".

On je dodao da se nada da će meč u Kaunasu, protiv istog rivala u ponedeljak, biti drugačiji.

"Mislim da će biti lakša za nas. Znamo kako treba da igramo. Litvanci su fizički najjača ekipa, igraju jako. Treba da kontrolišemo ono što najbolje radimo i ja se ne bojim za ovu ekipu", zaključio je Bjelica.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar