Srbija čeka protivnika...

Island posle drame bolji od Kapele i Švajcarske.  Košarkaška reprezentacija Islanda pobedila je Švajcarsku sa 83:82, u pretkvalifikacijama za Evrobasket 2021. godine.

Košarka 11.08.2019 | 09:35
Srbija čeka protivnika...
Veliki broj selekcija u ovom trenutku nalazi se u pripremama za Mundobasket, međutim uporedo se održavaju pretkvalifikacije za šampionat Starog kontinenta.

Srbija će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrati u grupi sa Finskom, Gruzijom i pobednikom grupe H pretkvalifikacija.

U njoj igraju selekcije Islanda, Švajcarske i Portugala. U prvom kolu Švajcarci su savladali Portugal, koji je kasnije dobio Island, a Islanđani su u subotu posle velike drame pobedili Švajcarsku.

Sve tri ekipe imaju po dva odigrana meča i skor od pobede i poraza.

Centar Hjuston Roketsa Klint Kapela odlučio je da ovog leta igra za domovinu – Švajcarsku. On je u porazu od Islanda odigrao dobar meč, međutim to nije bilo dovoljno.

Martin Hermanson, košarkaš Valensije, u poslednjoj sekundi doneo je trijumf Islandu – 83:82. Kapela je meč završio sa 13 poena, sedam skokova, pet asistencija, pet blokada i četiri izgubljene lopte.

Island su do trijumfa predvodili Hlinason i Gudmundson sa 18 poena, dok je heroj Hermanson ubacio 16. Velika borba vodiće se do kraja, a pretkvalifikacije završavaju se 21. avgusta, kada bi Srbija trebalo da sazna protivnika.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo igraju se u tri "prozora". Prvi termin je od 17. do 25. februara 2020, drugi od 23. do 1. decembra, dok je treći od 15. do 23. februara 2021.

Plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji obezbediće najbolje tri selekcije iz svake grupe.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar