Pandurević: Špiriću, pusti popis krava, idemo li u NATO?

- Očekivala sam od gospodina Nikole Špirića malo više kreativnosti. Umjesto što izmišlja tobožnje prenose nadležnosti od strane naših ministara u Savjetu ministara, te mu se priviđa ministarstvo poljoprivrede na nivou BiH, trebalo bi da nam kaže da li se po pitanju NATO integracija i on vratio na poziciju iz 2009. godine kada je pisao pisma NATO-u i molio za 'ubrzan prijem'. Popis krava sigurno nije važnije pitanje od ovog, ovako je Aleksandra Pandurević, visoki funkcioner SDS prokomentarisala za Oslobođenje jučerašnju Špirićevu izjavu u kojoj je ministre iz RS optužio da prenose nadležnosti i prave Ministarstvo poljoprivrede na nivou BiH.

Bosna i Hercegovina 10.08.2019 | 17:25
Pandurević: Špiriću, pusti popis krava, idemo li u NATO?
Špirić bi, kaže ona, trebalo da zna da se ministarstva prave zakonom koji se usvaja u parlamentu.

- On koristi onu matricu – drž'te lopova, dok proguramo ANP i nastavimo putem NATO integracija. Čisto da narod ne vidi da su jedno obećavali radi glasova, pričali o rusofiliji i ljubavi prema 'matici Srbiji', a da sada sasvim suprotno rade, dodaje ona.

BiH, odnosno njeni poljoprivrednici u oba entiteta su, zahvaljujući zatezanju SNSD-a, u poslednjih 10 godina izgubili 300 miliona evra bespovratnih sredstava iz IPS fondova namijenjenih poljoprivredi, objašnjava Pandurević.

- I to samo zbog jednog akta koji je SNSD bespotrebno kočio, a to je Strategija ruralnog razvoja. Kada je usvojena, ove godine su naši poljopšrivrednici prvi put dobili 30 miliona evra. Očito Špirić misli da su naši poljoprivrednici bogati kao i on, pa im nisu potrebna ta sredstva da prežive i održe proizvodnju. Treba pitati njih, šta misle o tome, primjećuje Aleksandra Pandurević.

U popisu poljoprivrednih gazdinstava, živine, nema nikakvog prenosa nadležnosti, a najmanje novog ministarstva, ističe.

- RS i Federacija će popisati svoja gazdinstva, Brčko distrikt svoja, i konačan rezultat je zbir. Da bi dobili bespovratna sredstva EU iz IPA fondova, to je neophodno da se uradi jer je bilo mnogo muljaža sa prijavama gazdinstava. Jednostavno, ako hoćemo pare, oni traže nulti popis. Pa upravo su ljudi bliski SNSD-u akteri međunarodnih afera u izvozu stoke koju nisu uzgajali nego preprodavali. To su SNSD poljoprivrednici, i njih štiti Špirić, a ne one čestite poljoprivrednike. Takav popis nam treba i radi nas samih da razni lažni poljoprivredni proizvođači ne bi dobijali budžetska sredstva, zaključuje Pandurević.

Na kraju, dodaje:''Nema popisa, nema para. Neka onda poljoprivrednici zatraže od Špirića da im izvadi novac iz svog džepa''.

(Oslobođenje)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

ISTINA

10.08.2019 15:36

Skoro svi članovi SNSD su registrovani poljoprivredni proizvođaaći. Većinja njih koji nikad u životu nisu vidjeli ovcu. goveće, svinju, ne razlikuju zob od pšenici i nemaju ni njivu, ni štalu su koristili podticaje. To je etički kodeks njihovog ponašanja. Što se tiče Špirića pošto je on vješ da piše stručne knjige, dobro bi bilo da napiše nešto iz oblasti etike u svrhu edukacije članstva SNSD-a.

ODGOVORITE
Name

Dijaspora

10.08.2019 16:09

SNSD je stranka koju treba zabraniti,bavi se kriminalom,ubistvima,u prevodu, Losiji od komunista, ovaj spiric je olicenje ZLA,sa Dodikom, zamislite kad je Dodik prevario ,u vezi NATO,Rusiju, otisao na Veliki Petak kod pape, kakav je to prevarant,na sto je sve spreman,sav svijet bi unistio,da moze,gori je od onog iz Koreje,da ima atomsko oružje,samo da bude na vlasti,al Bog je iznad njega,na to ne racuna

Name

RE

10.08.2019 17:12

Ne mora imati stoku, dovoljno je da je snsd-ovac.

Name

Sra Pricate

10.08.2019 19:33

dali znate, cilji je on zet.

Name

Hasan

10.08.2019 15:52

Više puta sam pisao dasu oni (političari) svi isti a gospodin Dodik je najvise kriv za svu situaciju u cijelol Bosni i Hercegovini on je kocio od 2009 i na kraju opet uradio oni sto mu oni kazu . Peema tomo mi idemo u nato drage nase komsije zeljele vi to ili ne , nije ni do nas i ni do vas nego sta mama Amerika i maceha ervopa narede tako ce i da bude a Mi i Vi pamet u glavu i lijep pozdrav

ODGOVORITE
Name

Ovaj Spiric,

10.08.2019 16:47

triputa gori od Dodika, bezobrazan bijedna.

Name

Razumljivo

11.08.2019 07:05

Pa kocio dok se on napljacka, valja posle finansirati NATO, ne mogu svi istom lopatom u mah, mali smo....

Name

Jaffa

10.08.2019 15:54

Špirke je bio sa Miletom na NATO nosaču aviona.

ODGOVORITE
Name

Prekaja

10.08.2019 16:37

Spirke bi za pare dao drvar prekaju preodac i tuzlu svoju ponosnu tazbinu.ako salkovica zet prica o nacionalizmu znaj da laze.spiricu nemozes osporiti lucidnost kad je u pitanju rasprava sa pol.protivnicima ali postenje mu zna cijela bosna i sire

ODGOVORITE
Name

dusanculi

10.08.2019 16:50

Špira gibira opet izmišlja prenose nadležnosti. Kako se samo guši janjetinom u Orhideji je za genijalnog Dakića da to opiše. Ja nažalost ne znam al znam da je i pored svega Špira moj omiljeni političar. Da mi izvuče stoju iz džepa ne bi se naljutio. Mislim da bi se obojica udavili od smijeha. Štaš mu kad je simpatičan.

ODGOVORITE
Name

Boki

10.08.2019 17:05

Tako je Aleksandra. Špirkan je stara seoska lopuža, varalica i bitanga.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

10.08.2019 18:00

...i ljigavac.

Name

Dok Holidej

10.08.2019 20:02

Dosta više sa tim komplimentima na račun špirića može se pokvariti.

Name

gradiska

10.08.2019 19:56

SVAKA CAST GOSPODI ALEKSANDRI NA OVOM TEKSTU TO JE SVE TAKO STO ONA PRICA

ODGOVORITE
Name

pirmo

10.08.2019 20:39

Ner razumijem o kakvom se prenosu nadležnosti rad EU daje poticaje državama a u EU imamo složenih država tipa Belgije Njemačke...Španije .....i EU sarađuje samo sa državama.Ako nečete pare OK.Previše ste se ufurali sa tim da je RS država, niđe veze.

ODGOVORITE
Name

Kk

10.08.2019 21:37

Ko je pokro krave koje su stigle iz inostranstva kao donacija, sve SNSD

ODGOVORITE
Name

MARKO

13.08.2019 10:39

ŠPIRIĆ JE I SAM KRAVA I TO OFUCANA!

ODGOVORITE