Teže od očekivanog, ali - napravljen prvi korak ka OI!

Odbojkaška reprezentacija Srbije se namučila, ali i savladala Australiju.  Preokret odbojkaša Srbije protiv Australije.  Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Australiju sa 3:1 u prvoj utakmici na kvalifikacijonom turniru za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Ostali sportovi 09.08.2019 | 20:59
Teže od očekivanog, ali - napravljen prvi korak ka OI!
Srbija korak bliže Tokiju: Atanasijevićevi gromovi ubili Australiju. Orlovi na kvalifikacionom turniru slavili sa 3:1.

Devojke su već obezbedile vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a sada su na redu i momci. Prvi korak je napravljen, ali dosta teže nego što se očekivalo:

Srbija - Australija 3:1 (26:28, 25:19, 25:19, 32:30).

Žilav otpor pružili su australijski odbojkaši izabranicima Nikole Grbića u Bariju, posebno u prvom i četvrtom setu, međutim, nisu imali dovoljno snage da izbegnu i osmi poraz u devet međusobnih duela.

Naredni meč Srbija će igrati u subotu protiv Kameruna (18.00), a onda se očekuje i derbi sa domaćinom Italijom (nedelja, 21.15) za prvo mesto u grupi, koje donosi direktan plasman na Olimpijske igre. Ostale tri selekcije imaće dodatnu priliku da se kvalifikuju.

Odbojkaši Srbije upisali su prvu pobedu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju 2020.Izabranici Nikole Grbića nadvisili su Australiju u Bariju nakon četiri odigrana seta – 3:1 3:1 (26:28, 25:19, 25:19, 32:30)

U prvom setu viđena je rezultatska klackalica, a u finišu je viđena velika neizvesnost. Srbija je propustila dve set lopte, a Kerol je sa dva uzastopna asa doneo set „kengurima“.

Atanasijević je fantastičnim servisima razbio odbranu Australije u drugom delu igre. Srbija je stekla prednost pre prvog tehničkog tajma-auta i rutinski je održavala do kraja za poravnanje na 1:1.

Orlovi su nametnuli svoj ritam dobrim servisima i na startu trećeg seta i stekli prednost od četiri poena. Australija je uspela da smanji na 12:13, ali su puleni Nikole Grbića odbili taj nalet s atri uzastopna poena i sigurnom igrom u završnici došli do preokreta i vođstva od 2:1.

Servisi Atanasijevića bili su prevaga i za stvaranje prednosti u četvrtom setu. Ipak, Australijanci se nisu predavali i uspeli da dođu do prednosti na drugom tehničkom tajm-autu. U finišu je bio potpuni egal, a smenjivale su se set i meč lopte. Srbij aje iskoristila šestu meč loptu i zabeleži veoma važnu pobedu.

Aleksandar Atanasijević je osvojio 35 poena na ovom meču, uz osam as servisa. Aleksandar Ivović je dodao 13, a Uroš Kovačević 10 poena.

Zabeležen je trijumfu Bariju i to je najvažnije. Nisu briljirali izabranici Nikole Grbića, ali bolje je da to ostave za nedelju. Oni su se mučili protiv Australije, naročito u prvom setu kada su propustili tri set lopte, ali i u nastavku. Australija nije želela da se preda, iako rezultat drugog i trećeg seta možda drugačije govori.

Vodila je Srbija u prvom setu sa 24:22, a Australija serijom 3:0 preokrenula na 25:24. Usledio je novi preokret i vođstvo Srbije od 26:25, pa potom prednost Australije 27:26, da bi Kerol drugim uzastopnim asom doneo Australiji prednost od 1:0 u setovima posle 28:26.

Srbija je zaigrala mnogo bolje u drugom setu i najviše zahvaljujući sjajnim servisima Atanasijevića stigla do prednosti od 20:14. U finišu Australija je smanjila na 21:18, ali je Srbija, za razilku od prvog seta, ovoga puta bila smirenija i drugi set dobila sa 25:19 za izjednačenje na 1:1 u setovima.

Srbija je bila bolja i u trećem setu, što je rezultiralo vođstvo od 2:1 u setovima posle 25:19.

U četvrtom setu Srbija je vodila, a Australija konstantno pokušavala da stigne tu prednost. Izjednačila je Australija na 10:10 i 14:14, a zatim povela sa 16:15. Smenjivale su se ekipe u vođstvu u završnici, da bi Srbija na kraju iskoristila sedum meč loptu u četvrtom setu i slavila sa 32:30 odnosno sa 3:1 u setovima.

Na kraju pobednička fotografija posvećena Mioni, kćerki Dejana Vukovića, fizioterapeuta Srbije, koja slavi prvi rođendan!

Srbija u drugom kolu igra protiv selekcije Kameruna.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar