Zaev o slučaju "Reket": Svako mora da odgovara

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, komentarišući objavljeni video materijali na italijanskom portalu "Verita“, u kome se u jednom razgovoru o iznudi novca u zamjenu za oslobađanje od pritvora čuje glas i šefice Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katice Janeve, na svom Fejsbuk profilu je napisao da "istraga mora da otkrije sve detalje“.

Region 09.08.2019 | 18:00
Zaev o slučaju "Reket": Svako mora da odgovara
"Svako mora da odgovara za svoje postupke. Građani zaslužuju pravdu“, napisao je Zaev nakon objavljivanja video materijala u kome se čuju razgovori lica koju su osumnjičeni ili optuženi u predmetima "Reket“ i "Imperija“. 
 
"Verita“ je danas objavila novi video snimak o slučaju "Reket“ u Sjevernoj Makedoniji u kome se, tokom telefonskog razgovora šoumena Bojana Jovanovskog - poznatog kao Boki 13, i skopskog biznismena Jordana Kamčeva, čuje glas šefice Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katice Janeve koja kaže Kamčevu da "ne brine ništa, jer će sve biti ok“. 
 
Bojan Jovanovski i biznismen Zoran Milevski iznudili su od Kamčeva preko milion evra u zamjenu za oslobađanje od pritvora, obećavši da Janeva neće zahtjevati njegovo produženje. 
 
Šefica Specijalnog tužilaštva u Sjevernoj Makedoniji Katica Janeva, nakon objavljivanja snimka o iznudi novca na portalu "Verita“ u kome se čuje i njen glas, izjavila je da je "frapirana zbog toga što se njeni postupci kao tužioca dovode u korelaciju sa slučajem "Reket''". 

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Prvo

18.08.2019 08:56

Podnesi ostavku pa trazi advokata!

ODGOVORITE