Evo i Argentinaca za SP...

Jubilej vremešnog Skole – Argentinci saopštili konačan spisak.  Serhio Ernandes, selektor košarkaške reprezentacije Argentine, objavio je konačan spisak od 12 košarkaša za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini.

Košarka 09.08.2019 | 12:45
Evo i Argentinaca za SP...
"Gaučosi", koji spadaju među favorite iz senke, dolaze sa veoma respektabilnim sastavom, a predvodi ih 39-godišnji Luis Skola.

Legenda argentinske, ali i svetske košarke, debitovao je za nacionalni tim 1999, što znači da ćemu ovo biti dvadeseta godina kako nosi plavo-beli dres.

Na spisku se nalaze: Fakundo Kampaco, Nikolas Laprovitola, Luka Vildosa, Nikolas Brusino, Augstin Kafaro, Lusio Redivo, Patrisio Garino, Tajavek Galici, Maksimo Fjelerup, Markos Delija i Luis Skola.

Od ostalih zvučnih imena izdvaja se Faku Kampaco, košarkaš Real Madrida, koji je prošle sezone imao fenomenalna izdanja. Tu je i Laprovitola, koji je ovog leta potpisao za Real, ali i Vildosa i Garino iz Baskonije, Brusino nekadašnji igrač Dalas Maveriksa.

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Argentina igra u grupi sa Rusijom, Nigerijom i Južnom Korejom.

Reprezentacije učesnice Svetskog prvenstva u košarci, polako ali sigurno kreću da objavljuju konačne spiskove košarkaša na koje računaju za put u Kinu. Na to se jutros odlučio i Košarkaški savez Argentine, koji je potvrdio listu od 12 igrača koji će predstavljati ovu zemlju na Dalekom Istoku ovog septembra.

Gaučosi su se tako odlučili da ukombinuju mladost i iskustvo, pa su tu između ostalih Luis Skola, koji će kroz koji mesec napuniti čak 40 godina, ali i 17 godina mlađi Maksimo Fjelerup.

Naravno, najviše nade polaže se u trojac iz Real Madrida koji čine Fakundo Kampaco, Gabrijel Dek i Nikolas Laprovitola. Oni će, najverovatnije zajedno sa Lukom Vildosom, činiti udarne igle ove južnoameričke selekcije.

Argentina je na predstojećem Mundobasketu smeštena u Grupu B zajedno sa reprezentacijama Južne Koreje, Nigerije i Rusije. Kao što je poznato, prva dva mesta u grupi vode dalje u nastavak takmičenja, dok poslednja dva tima idu u razigravanje za plasman.

Dve najbolje plasirane reprezentacije sa američkog kontinenta obezbediće plasman na Olimpijske igre koje će se održati naredne godine u Tokiju. To neće biti poslednja prilika da se prigrabi karta za odlazak u Japan, pošto će još četiri mesta biti popunjena preko kvalifikacionih turnira.

SASTAV ARGENTINE

PLEJMEJKERI: Fakundo Kampaco (Real Madrid), Nikolas Laprovitola (Real Madrid), Lusio Redivo (slobodan igrač), Luka Vildosa (Baskonija)

BEKOVI: Maksimo Fjelerup (San Lorenco), Patrisijo Garino (Baskonija)

KRILA: Nikolas Brusino (Saragosa), Gabrijel Dek (Real Madrid)

KRILNI CENTRI: Tajavel Galici (Regatas), Luis Skola (Šangaj Šarks)

CENTRI: Agustin Kafaro (San Lorenco), Markos Delija (Huventud)

Foto: Reuters

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar