Video: Kao prije II svjetskog rata!

Litvanci u Beogradu u retro dresovima! Valančunas i ekipa nosiće replike dresova u kojima je 1939. godine na domaćem parketu osvojena titula evropskog prvaka.

Košarka 08.08.2019 | 10:51
Video: Kao prije II svjetskog rata!
Reprezentacija Srbije u sklopu priprema za Mundobasket u sredu u Zrenjaninu dočekuje Finsku, a potom će 10. i 12. avgusta imati dve možda i najjače provere do početka velikog takmičenja u Kini.

U subotu u "Štark areni" će izabranici Aleksandra Đorđevića ugostiti Litvaniju, dok će se "revanš" igrati dva dana kasnije u Kaunasu.

Litvanci su saopštili da će tom prilikom nastupiti u retro dresovima, replikama onih u kojima su njihovi prethodnici 1939. godine pred svojim navijačima osvojili titulu prvaka Evrope, drugu od ukupno tri (1937, 1939, 2003).

Usledio je Drugi svetski rat, posle kog je Litvanija završila u sastavu Sovjetskog saveza i kao samostalna država ponovo počela da se takmiči od Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine.

Najveća zvezda u selekciji Dainiusa Adomaitisa je centar Memfis Grizlisa Jonas Valančunas.

Iz najkvalitetnije lige na svetu je i Domantas Sabonis (Indijana Pejsers), a od igrača poznatih iz Evrolige i Evrokupa, nastupiće Kuzminskas, Jankunas, Gidraitis, Kalnietis, Mačiulis...



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar