Srbija - Finska pred punom dvoranom u Zrenjaninu!

Rasprodate su sve ulaznice za prvu pravu pripremnu utakmicu "orlova" pred Svetski kup u Kini.

Košarka 06.08.2019 | 21:37
Srbija - Finska pred punom dvoranom u Zrenjaninu!
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ovog leta je iz Zrenjanina krenula ka medalji na Evropskom prvenstvu, a u "Kristalnoj dvorani" domaćini će sada biti košarkaši, pod vođstvom selektora Aleksandra Đorđevića.

Posle (više nego) prijateljske utakmice protiv Borca u Čačku, odigrane po silasku sa priprema na Kopaoniku, sledi prvi pravi internacionalni duel, protiv selekcije Finske.

Iako će utakmicu direktno prenositi RTS i Arena sport, ljubitelji košarke u Banatu sjajno su reagovali na dolazak "orlova" u taj deo Srbije.

Kako je saopštio Košarkaški savez Srbije, rasprodate su sve ulaznice za meč koji se igra u sredu od 21.00.

"Kada god imamo priliku, sa velikim zadovoljstvom, pripremne utakmice igramo van Beograda. Ovog puta je red došao na Zrenjanin, a činjenica da su sve ulaznice rasprodate i da vlada veliko interesovanje za našu utakmicu sa Finskom, čini nas posebno radosnim", rekao je Đorđević.

Strateg Srbije izrazio je uverenje da će se igrači na pravi način odužiti ljubiteljima košarke koji dođu u "Kristalnu dvoranu".

Jedino, odnosno jedini koji će nedostajati za maksimalan spektakl je as Denver Nagetsa Nikola Jokić, koji će se nacionalnom timu priključiti dan posle ovog meča i možda biti u konkurenciji za duel sa Litvanijom, u subotu u "Štark areni".

Revanš u Kaunasu zakazan je za ponedeljak 12. avgust, nakon čega "orlovi" idu u Atinu na Akropolis kup, pa već 20. avgusta u Kinu, gde će radi aklimatizacije provesti 10 dana do početka Mundobasketa i imati još tri kvalitetne provere (Italija, Novi Zeland, Francuska).

Prvu utakmicu na Svetskom kupu Srbija igra u Fošanu protiv Angole (31. avgusta od 9.30 po našem vremenu).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar