Ministar Šarović sa ambasadorom Srbije u BiH

„Posebno je važno da se isporuka roba iz Bosne i Hercegovine u Srbiju na godišnjem nivou kontinuirano povećava za oko 10%“, istakao je ministar Šarović na sastanku sa ambasadorom Srbije u BiH.

Bosna i Hercegovina 06.08.2019 | 13:50
Ministar Šarović sa ambasadorom Srbije u BiH
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sastao se sa ambasadorom Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandrom Đorđevićem.

Na sastanku je razgovarano o ekonomskoj saradnji, a posebno spoljnotrgovinskoj razmjeni dvije zemlje, koja se približila iznosu od rekordnih dvije milijarde dolara na godišnjem nivou. „Posebno je važno da se isporuka roba iz Bosne i Hercegovine u Srbiju na godišnjem nivou kontinuirano povećava za oko 10%“, istakao je ovom prilikom ministar Šarović.

Sagovornici su razmijenili stavove o daljim koracima po pitanju diskriminatorskih taksi koje su za robu iz dvije države uvele prištinske vlasti te štetama koje Bosne i Hercegovina i Srbija zbog toga trpe.

Takođe, na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

BN

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vučkov Glas

06.08.2019 12:15

Opa. Došli srbijanci kod Šarovića nakon Dodove kapitulacije.

ODGOVORITE
Name

Ssss

06.08.2019 13:43

To su Srbi i srpska delegacija. To ti sarajevska carsija zabranila i namece ti to srbijanska da ne smijes kazati srpska. Cak i HRT pise npr. za Novaka srpski teniser, a samo Avaz i bratija srbijanski. Njih ce ubiti mrznja jer od nje se ludi a ti se drzi srpskog pravopisa brate jer nema srbijanskog.

Name

Dzoo

06.08.2019 16:22

Ti si druze zadojen mrznjom. Ako neko dolazi iz Srbije valjda je Srbijanac a ne kako ti i takvi kao ti zelis da prestavis. Srbijanac moze biti Pravoslavac, Katolik itd ako kontas ali nemas ti klikere za to gledas samo rts .