ESPN ni riječ o Srbiji kao konkurentu SAD na SP-u!

Iskusni novinar prestižnog ESPN Brajan Vindhorst analizirao je situaciju u nacionalnom timu SAD uoči Svetskog prvenstva.

Košarka 06.08.2019 | 12:07
ESPN ni riječ o Srbiji kao konkurentu SAD na SP-u!
Amerikance će u Kini da predvodi jedan od najboljih NBA trenera svih vremena Greg Popovič, ali on na raspolaganju neće imati najveće zvezde.

U proteklih nekoliko nedelja uoči početka trening kampa Popovič je dobio čak 15 otkaza, između ostalog od Džejmsa Hardena, Entonija Dejvisa, Demijena Lilarda...

Ipak, Vindhorst ističe da SAD i dalje ima izuzetno talentovan sastav na čelu sa Kembom Vokerom i Kajlom Laurijem, a tu su i Harison Barns, Kris Midlton, Donovan Mičel, Džejlen Braun, Bruk Lopez...

Kolumnista ESPN podseća da su Amerikanci poslednja dva poraza na velikim takmičenjima, na Olimpijskim igrama 2004. i Svetskom prvenstvu 2006. doživeli zbog slabe bekovske linije, dok će u Kini imati jednu od jačih bekovskih postava na turniru.

Kada su u pitanju glavni izazivači SAD, Vindhorst je napravio ogroman previd ne posvetivši nijednu reč Srbiji, koja će u Kinu doći u najjačem sastavu u poslednjih nekoliko decenija sa NBA zvezdama Nikolom Jokićem, Bogdanom Bogdanovićem, Nemanjom Bjelicom i Bobanom Marjanovićem, uz podršku Miloša Teodosića, Nikole Milutinova, Marka Gudurića, Vasilija Micića...

Vindhorst pre svega ističe da na Mundobasketu neće biti aktuelnog prvaka Evrope Slovenije i moćnog tandema Luka Dončić – Goran Dragić, dok naglašava najjači sastav Kanade svih vremena, ali je i on oslabljen otkazom Džamala Mareja, mada su tu Kori Džozef i Šaj Gildžus-Alensander, a predvođen sa klupe trenerom NBA šampiona Toronto Reptorsa Nikom Nursom.

U priči su neizostavni Španci čija su osnova Riki Rubio, Serhio Ljulj i Mark Gasol, mada nema Nikole Mirotića i Serža Ibake, te Grčka koju predvodi MVP NBA lige Janis Adetokumbo.

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta, otvara ga Srbija protiv Angole od 9.30 po našem vremenu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar