Esport revolucija je počela!

Gejmer je najplaćeniji "sportista" sveta! U sledećih šest godina čuveni Tajler "Nindža" Blevins zaradiće od Majkrosoftove platforme Mixer tačno 932. 000. 000 dolara!

Ostali sportovi 06.08.2019 | 08:57
Esport revolucija je počela!
Ako je iko sumnjao kako će se sport u budućnosti razvijati, te da će ovaj, sadašnji sistem ipak opstati, moraće(mo) da se pomiri sa sudbinom. A to je, deluje, neminovni prelazak iz realnog u virtuelno. To jest u sferu esportova.

Da bi se tako nešto dogodilo potrebno je da većina posmatrača/pratilaca/gledalaca pređe na stranu internet revolucije, što se i dešava. Bukvalno pred našim očima. To su ta deca koja ceo dan provode pred raznim ekranima, dok nam parkovi i igrališta zvrje prazna. To je ta armija ljudi, navijača koja će u narednih decenija sportska zadovoljstva i strasti tražiti u onlajn, a ne u klasičnim sportovima pošto ih jednostavno nisu pratili odmalena. Njihovi heroji su sa druge strane žice, ali ne šutiraju loptu, već drže džojpedove.

Sa prelaskom većine na virtual za njima odmah kreće i lova. I čini se da smo upravo u tom periodu, kada i finansije polako postaju sve ozbiljnije i veće u svetu esporta. Savršen primer za to je prelazak jednog od najpoznatijih gejmera i strimera u (virtuelnom) svetu, Tajlera Blevinsa, poznatijeg kao Nindža sa jedne striming platforme "Twitch", na drugu "Mixer" U pitanju je Majkrosoftova platforma koja će mu u narednih šest godina isplatiti tačno 932.000.000 dolara!

Ovaj mladi, 28-godišnji Amerikanac, koji godišnje samo od striminga ubira oko 10.000.000 "zelembaća", poznata je i veoma cenjena ličnost u ovom svetu, ali količina para koju će zaraditi nadilazi i najluđe snove gejmera. Naravno, ovi "igrači igrica" odlično zarađuju, ali su daleko od najboljih fudbalera. Bili.

Jer nijedan fudbaler sada ne može da se poredi sa Nindžom, pa čak ni njegov dobar prijatelj Nejmar, koji po slovu ugovora sa PSŽ-om, a po podacima "Forbsa" zarađuje "samo" 75.000.000 dolara, a on je jedan od najplaćenijih na svetu. Blevinsu godišnje pripada preko 155.000.000 dolara, dok je na prvom mestu među "običnim" atletama Lionel Mesi koji u Barsi zarađuje čak 92.000.000.

Revolucija je, hteli mi to ili ne - počela!

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar