Pročitajte šta su potpisali Bakir, Čović i Dodik!

Današnji sastanak stranačkih lidera Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika u zgradi delegacije Evropske unije u BiH, uspješno je okončan: potpisani su principi oko uspostavljanja vlasti na nivou BiH.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


U nastavku teksta pročitajte potpisane principe:

Principi na temelju kojih će funkcionisati državna vlast u predstojećem mandatu su slijedeći:

1. Poštovati i provoditi Opšti okvirni sporazum za mir i njegovih 11 aneksa, uključujući i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i osnovnim slobodama.

2. Poštovati suverenitet i teritorijalni integritet BiH kao elementa njenog međunarodnog subjektiviteta, što je najbolji garant održivosti mira i stabilnosti uz poštivanje dejtonske ustavne strukture.

3. Nastaviti integracijske procese u skladu sa Ustavom i zakonima, usklađujući stavove i interese svih nivoa vlasti u BiH. Potvrditi opredjeljenje za unapređenje odnosa sa NATO-om, ne prejudicirajući buduće odluke u vezi sa članstvom BiH. Sve aktivnosti u ovom smislu provode se u skladu sa svim relevantnim odlukama Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara BiH, a imajući u vidu ustavnu nadležnost Predsjedništva za provođenje vanjske politike. Komisija za NATO integracije BiH će sarađivati sa svim relevantnim institucijama s ciljem realizacije odnosa sa NATO-om, uključujući izradu nacrta i planova, na bazi odluka Predsjendištva BiH i Savjeta ministara BiH.

4. Implementirati sve presude domaćih i evropskih sudova koje se odnose na Izborni zakon BiH, kako bi se osigurala ustavna i institucionalna ravnopravnost konstitutivnih naroda i građana te njihovo legitimno predstavljanje na teritoriju cijele BiH, a u skladu sa Ustavom BiH.

5. U institucijama na svim nivoima osigurati zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih u skladu sa ustavima, a izbor i imenovanje vršiti prema kriteriju dokazane kompetentnosti kandidata.  Usvojiti zakone i provesti mjere potrebne za sprječavanje i eliminaciju diskriminacije na osnovu etničke, vjerske, ideološke ili druge pripadnosti i za osiguravanje ravnopravnosti u ostvarivanju prava na zapošljavanje, školovanje, socijalnu i zdravstvenu zaštitu. 

6. Kroz mehanizam koordinacije procesa evropskih integracija u BiH intezivno raditi na usklađivanju domaćeg zakonodavstva sa pravnom stečevinom EU u cilju ispunjavanja potrebnih uvjeta za pristupanje BiH EU, kroz izradu akcionog plana za ispunjavanje prioriteta iz preporuka Mišljenja Evropske komisije.  U procesu napretka BiH ka članstvu u EU postepeno stvoriti uslove da institucije BiH preuzmu puni suverenitet i da se završi mandat OHR-a u BiH. 

7. Dogovoriti i provesti novi set socioekonomskih reformi kao nastavak prethodne Reformske agende, koji će biti u skladu sa Programom ekonomskih reformi BiH. Ubrzati izgradnju transportne, energetske i digitalne infrastrukture od strateškog interesa za BiH i regiju.

8. Intezivno provoditi mjere koje će osigurati održivi povratak prognanih i raseljenih osoba.

9. Unaprijediti institucionalni i zakonodavni okvir te provedbene kapacitete kako bi se ojačala prevencija i borba protiv korupcije, organizovanog kriminala, uključujući pranje novca i terorizam.

10. Nastaviti izgradnju dobrosusjedskih odnosa sa Republikom Hrvatskom, Republikom Srbijom i Republikom Crnom Gorom, uz rješavanje otvorenih pitanja na principima reciprociteta, međusobnog uvažavanja i poštivanja međunarodnog prava.

11. Pozivamo Parlamentarnu skupštinu BiH na formiranje Komisije za imenovanje Savjeta ministara BiH te ostalih radnih tijela u skladu sa Ustavom i poslovnikom.

12. U slučaju neimenovanja Savjeta ministara BiH u roku od 30 dana od potpisivanja, ovaj Sporazum ne vrijedi.

(SB)

KOMENTARI75
POŠALJITE PORUKU

Ja

05.08.2019 16:41

Ja mislim da cemo mi 2030. u NATO.

Najbitnije je poštovati ustav i zakon. Da nemože doći netko i stavljati Privatni interes iznad zakona

Re

05.08.2019 17:19

Svim ljubiteljima Putina i glasačima za Milorada DODIKA i SNSD čestitamo ulazak BiH u NATO PAKT. Sa žaljenjem konstatuje o da je taj isti Milorad Dodik i SNSD izblamirali po ko zna koji put NS RS koja je njihovom voljom donela odluku o vojnoj neutralnosti.Nije bitno što je jedno pričao, a drugo radi narod i dalje glasati za Dodika i voljeti Putina, a biti član NATO pakta i slati vojnike na granice Rusije u Bugarsku, Letoniju, Estoniju i Litvaniju. Što je davno rekao pokojni Jovan Rašković :"Srbi su lud narod", ali ovo je baš neopevano ludilo.Druga dva naroda ne treba da slave ulazak u NATO i za to nagrađuju lidere SDA i HDZ jer BiH u NATO uvode isključivo Milorad Dodik, Nebojša Radmanović i Nikola Špirić. Samo ta tri političara su zaslužna za NATO put BiH.

Čestitka

05.08.2019 17:38

Ovo je nas strateski partner SNSD i Milorad Dodik potpisali danas da zajedno uspistavimo vlast na nivou BiH. "Nastaviti integracijske procese u skladu sa Ustavom i zakonima, usklađujući stavove i interese svih nivoa vlasti u BiH. Potvrditi opredjeljenje za unapređenje odnosa sa NATO-om, ne prejudicirajući buduće odluke u vezi sa članstvom BiH. Sve aktivnosti u ovom smislu provode se u skladu sa svim relevantnim odlukama Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara BiH, a imajući u vidu ustavnu nadležnost Predsjedništva za provođenje vanjske politike. Komisija za NATO integracije BiH će sarađivati sa svim relevantnim institucijama s ciljem realizacije odnosa sa NATO-om, uključujući izradu nacrta i planova, na bazi odluka Predsjendištva BiH i Savjeta ministara BiH. Jos juce smo vam kazali da ce Dodik pristati na NATO put BiH, jer je to potpisao sam Nebojsa Radmanovic iz SNSDa, po nalogu i dirwktivi naseg prijatelja i strateskog partnera Milorada Dodika. Sretno Milorade i SNSD. Nemoj slucajno da ih zovete "bakirovci", jer oni to nisu, oni su nam strateski partneri.

SDA BiH

05.08.2019 17:41

Napisao sam Vam juče, "Prudski sporazum" Sulejman Tihić izbačen iz političkih igara, "Butmirski sporazum" izbačen iz političkih igara Haris Silajdžić, napisao sam da se sprema sporazum i sa Bakirom Izetbegovićem da i on "nasjedne" kao i navedena dvojica. Svima Vama koji ne vjerujete ovo je sporazum koji je zahvaljujući SNSD postignut, koji ima sve elemente da se ništa u BiH ne može uraditi bez Republike Srpske.

Re SVIMA

05.08.2019 18:28

Ako je tačno ono ŝto je na pres koferenciji Dodik objasnio mislim da je Izetbegović u velikim problemima Sad sve zavisi ko kako tumači sporazum,lično mislim da je on teŝko ostvariv...

Re Čestitka

05.08.2019 18:35

Zar neko ima razloga da sumnja u tezu da mi nismo narod normalan.Ovo ludilo koje demonstrira dodik nije viđeno u političkoj istoriji! On je i za NATO i za Putuna i za poštovanje dejtonskog sporazuma i za raspad B i H i za prenos nadležnosti i za pokretanje inicijative za vraćanje nadležnosti za poštovanje ustava i zakona i da se otkriju ubice Davida i da se ne otkriju i za sve što se od njega traži samo da ne ide s vlasti i ne ode tamo gdje mu je zaista mjesto

VALTER

05.08.2019 20:11

najvaznije je da se postuje uredjenje i teritorijalni integritet BiH i da se ide u NATO. A vama krezubim biracima ostaje da se tjesite na nacine koje sami smislite.

Re Re Svima

05.08.2019 21:01

Ovo je urađeno danas kada je sećanje na "Oluju" da ne bude u javnosti buke i prođe ne zapaženo. SDA ima ministra odbrane i diplomatije i oni će poslati MAP u NATO. Dodik će bukati i vikati dan-dva i to je to kao i uvek odluka ide u ime BiH. Danas je na konferenciji za novinare bio kao iz centrifuge i nije bilo one drčnost. Nije njemu briga što će ga narod osuditi jer zna da neće jer treba ovom narodu što nije odselio još 10 godina po ulasku u NATO da skonta ju da su u NATO. Njega brine Putin i Rusija i kako prođu oni koji pokušaju ili uspeju da ga prevare.Ovo je super za Vučića jer on čeka kako će Dodik proći i ako prođe Dodik njemu se otvaraju vrata da prizna Kosovo i uđe u NATO.

RE RE

05.08.2019 21:08

Ovo se zove racun bez krcmara, ali vidjet cemo

Komsic Zeljko

05.08.2019 22:14

A kad ćemo saznati KO JE UBIO DAVIDA

JANKO

05.08.2019 22:45

Neka mi neko od vas "pametnih" pokaze gdje pise u tekstu da se ulazi u NATO! Odnose sa NATO-m, imaju i zemlje koje nisu clanice NATO-a, a ovdje se samo spominju odnosi i realizacija odnosa. Zadnja tacka je ovdje najzanimljivija i Bakir ce odigrati na tu tacku...

semberac

06.08.2019 09:53

Amerikanac

05.08.2019 16:43

Sta je sa Nato-om i Map???

Evo treći put čitam i nigdje ne pomenuše Rezoluciju NSRS o vojnoj neutralnosti! Ne kažu ni da ćemo pratiti Srbiju u vezi NATO. Samo kažu na bazi već usvojenih odluka Predsjedništva, Savjeta ministara, ZAkona i Ustava BiH! Nigdje RS. Ali nema veze, ako Dodik kaže to je dobro, njegovi klimoglavci svi odreda kažu: to je više nego dobro!

Ibro Gagović

05.08.2019 18:00

Poštovati suverenitet i teritorijalni integritet BiH kao elementa njenog međunarodnog subjektiviteta!! Ovime je sve rečeno!!

075

05.08.2019 18:14

Vuper

05.08.2019 16:51

Napokon su i ove tupađzije doterani u jaram, a bilo je više i njhovog tupljenja dosta. Ko još za ovu trojicu bude glasao neka odmah pitpise sebi jad i bedu

Nisu to tupadžije nego kriminalci.Nije zastoj bio zbog nacionalnih interesa nego zbog podjele plijena

078

05.08.2019 18:27

Ovo sto su potpisali je za bezveznjaka. Ove tri stranke ce i slj. 3,5 god. raditi kao i prethodne 4. Ista prica i politika, znaci prodavanje magle.

Glamoc

05.08.2019 18:43

Slaze me. Pa ovo je je sve logicno.

Re Glamoc

05.08.2019 19:55

Oliver

05.08.2019 16:51

Jednom riječju : prašina!

sve ce oni potpisati i dogovoriti se samo dabi ostali na vlasti mislim da veci kriminalaca nema u bih samo glasajte za ovaj trojku i ceka vas jada i bijeda

Zile

05.08.2019 17:06

Glup si ili sta? O kakvoj trojci pricas, Bakir je dobio ono sto je trazio cijelo vrijeme. Ovo je poraz Dodika i srba, glupsone .

re.Zile

06.08.2019 01:32

Zlaja

05.08.2019 16:57

Čitajte ovo krezubi glasači koji glasate za ove tri karikature. Vas nahrane nacionalnom mržnjom ,izmisljenom ideologijom i bajatim sendvičima, sve to da bi dobili vaš glas a onda prave biznis a vi polako pakujte torbe pa na bauštelu u bijeli svijet.

Tri lopova

05.08.2019 17:01

Svecano se obavezuju, da ce svaki u svom toru da pljacka sto je vise moguce.

b

05.08.2019 17:09

sve ce ovdje biti kako Medjunarodna zajednica kaze, samo lagano, para vrti gdje burgija nece

Ma kakva MZ, i oni su isti ološ.

XYZ

05.08.2019 17:13

Radovan III

05.08.2019 17:10

Bla bla bla bla bla... mlaćenje prazne slame... potpisuju da će poštovati ono što su već potpisali... Ovo ni'dje nema... A Wigemark budaletina teška... idealan za naše prostore.

parak

05.08.2019 17:11

Ja sam Srbin iz glasam za SNSD i iskreno se nadam da ćemo ući u NATO. Bojim ne naših budala i smatram da je NATO garant mira, a to nam je na ovim prostorima svima potrebno.

A sada Mile potpisi I ovaj dokument. Cekaj Larse, pa ovdje pise da moram dati oba svoja bubrega Amerikancima. Ma nista ne brini, samo ti potpisi. :)))

Direkt

06.08.2019 00:01

Lud zbunjen normalan

05.08.2019 17:13

Ide li MAP u nato mislim šalje li se nacionalni plan ili ne.... Zna li ko da mi odgovori???????

XYZ

05.08.2019 17:16

Fali tačka 13 "Lideri se obavezuju da podijele sendviče narodu u roku od 30 dana, a narod se obavezuje da glasa kao i do sada i ne diže frku i galamu".

logika

05.08.2019 17:36

Iz svega napisanog vidiljivo je da ime novog predsjedavajuceg SM glasi Sredoje Nović

Poznati intelektualac

Re

05.08.2019 19:30

Nema godina dovoljno..

Jok more

05.08.2019 19:44

Bolje da bude Sredoje ,koji je odmjeren ,normalan, kulturan i nije kriminalac kao onaj zvaljo Tegeltija. U SNSD 90% članova je protiv toga da Tegeltija bude predsedavajući SM

blic

05.08.2019 22:22

Ako Novic bude paravan za kriminalce, eto nama novog Tegeltije.

Direkt

06.08.2019 00:03

Martin

05.08.2019 17:53

Sporazum sam procitao ali nisam nista iz njega izvukao.To treba jasno kazati po imenu pojedinacno ko je za Nato a ko nije, i potpisom to potvrditi. Toliko tacaka sporazuma a glavna definicija nejasna.Samo zamajavanje i cuvanje svojih stolica.

Svi su za NATO

Re

05.08.2019 18:47

Svi Bosnjaci i svi Hrvati.

Direkt

06.08.2019 00:04

dusanculi

05.08.2019 17:56

Jel ovaj pored Vigemarka Sredoje Nović? Čovjek ima preko 70 godina a i dalje vedri i oblači umjesto da ljulja unuke. Ma šta unuke, praunuke. DB i komunjare su nama Srbima došli glave.

Ma šta 70..??!! Još pet dodaj..

Jok more

05.08.2019 19:45

borac

05.08.2019 18:01

Tacka 12 od ostalog nema nista.

Dzosua

05.08.2019 18:14

Iskrene cestitke narodu i ostalima u BiH. Konacno cemo dobiti ono sto su nam odredili. Ko zadnji neka pokida kablove da se vise nikad ne upali svjetlo. Sa srecom svima.

Pp

05.08.2019 18:22

Sad CE nasi politicari da Nas ubnedjuju KAKO je to BAS DOBRO ZA NAS TO KAKO SU SE ONI ZDUSNO BORILI DA UDJEMO U NATO I KAKO JE TO ZA NAS DOBRO! A juce sto se pricali to je izbrisano I STO PRIJE DA TO ZABORAVIMO A NEDO BOG POMINJANJA!

Joja

05.08.2019 18:26

ja selim za Rusiju ... a neka vas i u bih i u natu i eu zivite zaradjujte eurice...

Petar Kocic

05.08.2019 19:18

Samo Nato srbina spasava.

ISTINA

05.08.2019 19:26

JA KAO VOZAC AUTOBUSA KOJI JE PUNO PUTA VOZIO SNSDove POLTRONE NA RAZNE DODIKOVE CEREMONIJE SA OBAVEZNO PUTINOVOM SLIKOM NA SOFERSAJBI AUTIBUSA I KLICANJU NJEMU, SAD CETITAM ULAZAK U NATO, CESTITAM IM NA NJIHOVOJ MALOUMNOSTI KOJE SAM JA UVIJEK BIO SVJESTAN SLUSAJUCI PRICE U AUTOBUSU. SAD PITAM OVE JADNIKE BEZ MOZGA ,JESU LI SVJESNI KOLIKO SU GLUPI,,?

Bravo na komentaru. Njihova jedina ikona je novčanica od 500,,€

BL

05.08.2019 20:01

Vidi se da si vozac autobusa

Pravda BL

05.08.2019 20:19

glup si ko levi tocak od tvog busa...sto malo nisi zajaho u ambis...a ti iskakanjem jedini preziveli...puno bi te narod cenio.I sad nam cakulas da si se svasta nasluso...na groblje pa se jadaj dedi crveni kmeru...robe za 500km.

E Moj Sofer

05.08.2019 23:10

Narod

05.08.2019 19:38

Ovo je danas Milorad Dodik potpisao: -Principi na temelju kojih će funkcionisati državna vlast u predstojećem mandatu su slijedeći: - Poštovati i provoditi Opšti okvirni sporazum za mir i njegovih 11 aneksa, uključujući i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i osnovnim slobodama. - Poštovati suverenitet i teritorijalni integritet BiH kao elementa njenog međunarodnog subjektiviteta, što je najbolji garant održivosti mira i stabilnosti uz poštivanje dejtonske ustavne strukture. - U institucijama na svim nivoima osigurati zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih u skladu sa ustavima, a izbor i imenovanje vršiti prema kriteriju dokazane kompetentnosti kandidata. Usvojiti zakone i provesti mjere potrebne za sprječavanje i eliminaciju diskriminacije na osnovu etničke, vjerske, ideološke ili druge pripadnosti i za osiguravanje ravnopravnosti u ostvarivanju prava na zapošljavanje, školovanje, socijalnu i zdravstvenu zaštitu. Izdaja!

izdaja čega i koga?

Saša

05.08.2019 23:52

Izdaja prije svega svojih glasaca, a onda i Republike Srpske.

Direkt

06.08.2019 01:31

mister x

05.08.2019 21:16

ha,ha,ha e jeste vala zajebao putina i ove iz crkve,vodili su aktivnu kampanju za njega na izborima,ubacio je 40.000 laznih listica u kutije ,sve su ucinili da dodje na vlast,kako bi sprecio ulazak bih u nato,a sada im je udario"kajlu"!nato ce mu sad dozvoliti da zavrsi mandat i da se 2022 pokupi sa svojim pljackom stecenim novcem i zbrise u nepoznatom pravcu!a davor dragicevic ce mozda tek tada dobiti dozvolu da objavi video zapise(koje su mu oni dali),koji su kljucni dokaz o ubustvu davida ,a koji su ocito sluzili samo za ucjenjivanje dodika i njegove bande!to su amerikancu,pa nisu oni dzaba cinili sve one gadosti po salvadoru i sl.!

re svima

05.08.2019 21:45

Velika pobjeda Dodika i Čovića.Uz VSTS,CIK,sad orezimaju kontrolu i nad SM.Pristupanje Natou je onemogućeno i stavljeno ad akta.Eliiminisana je opozicija iz RS koja je praktično smrljena.Čović takođe mnogo dobija- novi zakon kojim će Hrvati vratiti 50 % uticaja u vlasti Federacije a i slučaj Komšić se više neće moći ponoviti.

S tim da sa ovim oko NATO-a, Dodik je sebe eliminisao na politickoj sceni, posto 90 odsto Srba nece u NATO.

Direkt

06.08.2019 00:10

racic

05.08.2019 22:12

E 'alal im pita krompirusa ... I za ovo oni primaju platu ... I sta sad ? Sta su konkretno oni to potpisali ? Nista, samo prazne fraze i uopstene stavove, kao kad misica u kupacem kostimu kaze "Boricu se za mir u svijetu". E moj narode blesavi samo glasaj za ove dilbere i dalje ...

NA sve je spreman

05.08.2019 22:36

Napisao sam da je Mile na sve spreman. Palmer je svoje odradio, samo su zadnjnjih mjesec dana budale mogle nasjesti na spinovanje kako će Šarović formirati savjet ministara.To bi isto bilo kada bi rekli da je Vučić protiv NATO.

srpsko sarajevo

05.08.2019 22:37

Ja se nadam i prije.Što prije to bolje za srbe u RS a pogotovo i Istočnom Sarajevu.Današnji dan je prekretnica za RS jer ulaskom u NATO sačuvaćemo puno srpskih glava.Vrijeme će to pokazati.

sta su potpisali...jebiga,kad se mora...dosla voda do grla sa govnima zajedno...oni svakako sa politikom i ovim tekstom sto im je poturen nemaju pojma...nisu se rodili bleferi za taj zanr posla...oni su krimosi ove drzave i samoproglasene ublehe , vodje ovog kriminalnog naroda

Oni Veze Nemaju

05.08.2019 23:04

DZEF

05.08.2019 22:54

Ako se 50% realizuje od ovoga, bit ce to uspjeh.

Amerike nad Rusijom, da se ne lazemo, posto mi gradjani BiH nemamo nikakve konkretne koristi od ulaska u NATO, cak imamo neku vrstu stete, posto NATO kosta, a i ocigledno postajemo nova Crna Gora tj. Jos jedna anti-ruska teritorija, koja se dodvorava onima koji ni ne znaju gdje se nalazimo.

Direkt

06.08.2019 00:19

Direkt

05.08.2019 23:50

Ovo zvuci ponizavajuce! Ovo me podsjeti na pocetak 90-ih, kada je Tudjman u Hrvatskoj davao tamosnjim Srbima da potpisu da prihvataju nezavisnu Hrvatsku. Na to me ovo nekako podsjeca. Mile ce se na kraju i poturciti, kako je krenuo. Na sta je spao. Nekada je barem nesto odbijao da potpise, dok sad prihvata sve, ma koliko to bilo uvredljivo uopste za zdrav razum. Pa Dejton je prihvacen 1995! Zar to mora ponovo da se potpisuje i tako svakih 4 godine?! Ovo sve govori koliko je Dodik ocajan i u kolikoj su banani oni koji su postavljali ove i ovakve uslove. O NATO putu necu ni da govorim, ali moram. Pa to je najgrublje moguce mijesanje Zapada u unutrasnje poslove neke zemlje! Zapad gura NATO, kao sto banke guraju zivotno osiguranje uz kredit kao nesto obavezno uz kredit i sve to naplate. Tesko se onoj zemlji u kojoj je NATO uslov za formiranje vlasti. Pa takav konkretan slucaj nije zapamcrn u istoriji covjecanstva. Da to bude uslov za formiranje vlasti. To sve govori koliko je BiH banana drzava i nije ni cudo zasto ljudi bjeze odavde. Ja sam mislio da nasi politicari su jedini koji vrijedjaju prosjecnu inteligenciju naseg naroda i drugih naroda u BiH, kad ono Zapad je jos gori. Izgleda da svi oni guraju narodu ono sto je njima bitno, a narod ko sljivi. Ovo sve mi mirise na to da i nasi politicari i stranci guraju neke stvari kako bi isprovocirali narod da se odseli odavde, jer jednom kada prodre NATO u BiH, mnogi ce otici na Zapad, jer nece mnogi htjeti da zive pod zapadnim pravilima sa bijednim standardom.

Direkt

06.08.2019 00:25

Ovom igrom sa Zapadom, Dodik rizikuje odlazak Rusa iz Rafinerije ulja Modrica i Rafinerije nafte u Brodu, kao i povlacenje Rusije iz dijela gasovoda koji bi prolazio kroz RS. Ne moze na dvije stolice, Milorade!

Kurajber

06.08.2019 03:19

A zašto u zgradi Evropske komisije, zašto se potpisivanje njje održalo u zgradi Predsjedništva BiH ili Parlamentu?

Haha pa namjesnici moraju tamo potpisati

Posmatrac

06.08.2019 18:48

ODGOVORNOST

06.08.2019 06:30

Pod hitno sazvati Narodnu Skupstinu RS i pozvati na odgovornost srpskog clana predsjednistva.Kako se sjecam donesena je odluka o vojnoj neutralnosti.

Vjetar

06.08.2019 08:52

Nista nema nejasno.Ova trojica ce gdje god im kazu oni koji su ih doveli i drze na vlasti.Nista cudno oko misljenja jer oni svaki sat imaju drugo misljenje za narod a po svoje kljucno misljenje idu kod svojih mentora,stranaca.

Noćna ptica

06.08.2019 10:31

Koje face, "ljudina do ljudine". Nece nas dodo u nato, nema o tom priče. NSRS donijela deklaraciju o vojnoj neutralnosti i niko to ne smije i neće prekršiti, jedino naravno hoće dodik. On je jedina osoba koja krši sve sto NSRS donese, a da zavede pojedine budale on to u NSRS i predloži i poslije ponizi skupštinu i to prekrši.

Krsto iz Uloga

06.08.2019 11:19

Nesto mi zao ovih ostrascenih komentatora. Politika je stvar dogovora a ne zelja.

Dejan

06.08.2019 13:05

NATO nije nikakva država pa prema tome nema šta da se pita za bilo šta u vezi pojedinih država. Šta je NATO ?

miloš

06.08.2019 17:59

Nigdje Republike Srpske u tekstu.

Chunga Wunga

06.08.2019 19:30

Dogovorili se lesinari,sad ce da nas mrcvare naredne 4 godine.U ovoj drzavi je najbolja ona Vlada koja je u tehnickom mandatu,njihova mogucnost kradje je najmanja.Danas vise nego ikad se slazem sa idejom Sinise Kovacevica da bi mi trebali da raspisemo tender za nekog uljudjenog okupatora,da nas dovede u red,jer mi ,ovakvi kakvi jesmo,unistismo sve oko sebe.Nama treba tutor,nismo mi za demokratine.

M2

06.08.2019 22:31

Ko bolje procita, ovde nigdje ne pise saglasnost za ulazak u Nato. Ovo unaoredjenje moze znaciti nesto ili nista. Samo je receno da ce se o tome odlucivati na nivou BiH. Ali to ne znaci da ce biti tako odluceno.

BOBA

07.08.2019 13:43

NIJE BITNO DA LI ĆEMO U NATO.NEGO ŠTA PIŠE NA PAPIRU.DOPISIVANJE JE NAJVAŽNIJE KAO U SUDOVIMA PAPIRI DO PLAFONA.SVI ĆEMO POMRIJETI PRIJE NEGO ŠTO NAŠA PAMET NEŠTO URADI A BUDALE ZAĆUTE.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.