Skandal majstor nije prokockao šansu: Titula za Kirjosa!

Kirjos oduševio, osvojio titulu na turniru u Vašingtonu! Australijanac Nik Kirjos pobednik je turnira Serije 500 u Vašingtonu.  U finalu igrača "nove generacije" snašao se talentovaniji, ali i kontroverzniji. . .

Tenis 05.08.2019 | 10:51
Skandal majstor nije prokockao šansu: Titula za Kirjosa!
On je u meču za titulu bio bolji od ruskog tenisera Danila Medvedeva, 7:6 (6), 7:6 (4) posle 97 minuta igre.

Kirjosu je ovo ukupno šesta titula u karijeri i druga u ovoj sezoni, pošto je u martu osvojio takođe turnir Serije 500, u Akapulku. Tada je bio bolji od Aleksandera Zvereva.

Bila je to sjajna nedelja za tenisera iz Kanbere. Ne samo što je uzeo trofej, već se pri tom sjajno i zabavljao, a ni u meču sa Medvedevim nisu izostale egzibicije u Kirjosovom stilu, tvineri, atraktivni poeni i razgovor sa publikom.

Na meč lopti je ponovo pitao ženu iz publike na koju stranu da servira. Poslušao je i pogodio as posle čega je pao na teren.

"Ovo mi je bila jedna od najlepših nedelja u životu. Napravio sam ogromne korake. Postao sam prijatelj sa momkom koji pravi smutije, tačno zna kakve smutije volim. Igrao sam ping pong sa nekom decom pre finala. Publika je zaista divna, bila je ovo nedelja koju neću zaboraviti".

"Imao sam ljude koji su me podržavali, bili uz mene, nikad nisu izgubili veru u mene čak i kada sam ja gubio veru u sebe. To mnogo znači. Sjajno je osvojiti titulu, dokazao sam i sebi i ljudima koji me podržavaju da i dalje mogu da igram na najvišem nivou", poručio je Kirjos.

Kirjos je osim 500 poena zaradio i ček na 365.390 dolara, a Medvedev je priznao da je Australijanac odigrao odlično.

"Svi znamo koliko dobro Nik može da odigra kada to želi. Ove nedelje je želeo da igra, bilo je zaista teško igrati protiv njega", izjavio je Medvedev.

Rus je izgubio samo jedan poen na svoj servis pre taj-brejka početnog seta. Kirjos je neutralisao set loptu na 5:6, potom dobio i naredna dva poena i tako dobio početni set.

U drugom taj-brejku, Kirjos je bio sigurniji, poveo je sa 5:3, potom je na 6:4 završio posao as servisom.

Oba tenisera će ove nedelje igrati na Mastersu u Montrealu, Medvedev je u prvom kolu slobodan, dok Kirjosa očekuje duel sa Britancem Kajlom Edmundom.

Ovo je bila njegova nedelja! 

Napravio je stotine "mini-incidenata" u Vašingtonu, ali Nik Kirjos se na kraju od publike u prestonici SAD, koja ga je toliko puta inzervirala, oprostio tek nakon podizanja pehara - pošto je u finalu pobedio Danila Medvedeva u dva seta - (7:6 (8:6), 7:6 (7:4)).

Kontroverznom teniseru iz Australije ovo je šesta ATP titula u karijeri i druga ove sezone, nakon što je prethodno najbolji bio u Akapulku.

U duelu igrača "nove generacje" bolje se snašao talentovaniji, mada su odlučivale nijanse u taj-brejku, a vredi istaći da je Kirjos bio daleko mirniji za razliku od meča protiv Stefanosa Cicipasa, s tim da se i ovoga puta konsultovao sa ljudima iz publike oko servisa.

Treći put zaredom otišao je do navijača iza sebe i pitao "gde da servira" na meč-loptu, a izgleda da je i ovoga puta savet bio dobar - ako ga je uopšte bilo.

Zbog osvajanja 500 bodova na ovom turniru Nik Kirjos će skočiti na ATP Listi do 30. pozicije, a videćemo da li može da zadrži i konstantnost u igri koja je uvek predstavljala problem za njega, dok je pod znakom pitanja uvek i motivacija.

Kirjos izgleda posebno motivišu veliki mečevi pošto ove sezone ima 5-1 skor sa igračima iz TOP10, što je procentualno čak uspešnije i od Đokovića koji je dobio više mečeva (7-2).

Uprkos povredi leđa koja ga je mučila i u finalu, Kirjos će igrati u Montrealu.

Komentari / 0

Ostavite komentar