Turkoglu grmi na FIBA: Ovo je najveća krađa ikada!

I ne, ne misli na detalj sa Svetskog prvenstva 2010. godine koji se nalazi na fotografiji ispod naslova. . .

Košarka 05.08.2019 | 17:11
Turkoglu grmi na FIBA: Ovo je najveća krađa ikada!
Košarkaška reprezentacija Turske u uzrastu do 18 godina izgubila je u finalu Eurobasketa od Španije (57:53), ali uz dosta kontroverzi i spornih sudijskih odluka.

Mladi turski košarkaši neće biti nezadovoljni ni srebrnom medaljom posle velike bitke na Volosu, ali je prvi čovek tamošnjeg Saveza, nekada veliki igrač Hidajet Turkoglu, digao glas posle utakmice u pokušaju da zaštiti svoje igrače.

"Stvarno je sramoto FIBA, stvarno sramota... Vaše sudije su nam ukrale zlatnu medalju, to je neoprostivo i sramotno sa ovakvim suđenjem", napisao je Turkoglu na Twitteru.

Nije naročito neuobičajneo da se predsednici Saveza oglašavaju posle "sportskih nepravdi", naročito ne na društvenim mrežama, ali pratioci iz Srbije ubrzo su podsetili nekadašnjeg NBA asa i da je i sam bio deo mnogo veće...

Turkoglu je bio deo reprezentacije Turske koja je kao domaćin Mundobasketa 2010. godine na dosta čudan, da ne upotrebimo teži izraz, pobedila Srbiju u polufinalu.



Nećemo biti subjektivni ako kažemo da su sudije čitav meč "gurale" Tursku ka finalu, posebno u finalnih pet minuta, sa naglaskom na odlučujuće poene Kerema Tunčerija - koji je stajao u autu u trenutku prijema lopte - što sudije nisu videle.

Bilo bi dobro da je to bila jedina sporna situacija sa tog meča, ali očigledno je da je Hidajet Turkoglu zaboravio na ono što se desilo pre devet godina - u njegovu korist.



Štaviše, nije ni do našeg utiska. FIBA se naknadno izvinila.

"Znao sam da ćemo pričati o tome i dugo sam se spremao za taj odgovor. Pričali smo o tome na bordu FIBA i zaključili smo da su sudije grešile. To se u sportu dešava, pritisak je bio veliki. Izvinjavam se zbog toga, ali to je deo sporta", rekao je predsednik Majnini koji se u Beogradu sastao sa predstavnicima Košarkaškog saveza Srbije u januaru 2011. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar