Vašington: ''Ludi'' Nik potopio Cicipasa za finale!

Kirjos je cirkuzant, ali se bori za titulu! Australijanac pravio šou u polufinalnom meču turnira u Vašingtonu protiv Stefanosa Cicipasa, spasao meč loptu i obezbedio finalni meč.  Dva grčka prezimena, jedan finalista ATP turnira u Vašingtonu. Protivnik Kirjosu u borbi za titulu je sve bolji Danil Medvedev.

Tenis 04.08.2019 | 16:35
Vašington: ''Ludi'' Nik potopio Cicipasa za finale!
Gde je Nik Kirjos, tu je i fešta. Australijanac je još jednom potvrdio da svaki njegov meč, ma ko mu bio protivnik, nije jedan od onih koje smo navikli da gledamo.

Uvek ima drame, neobičnih poteza, gegova, komunikacije sa sudijama, publikom...

Tako je bilo i na duelu polufinala turnira u Vašingtonu, gde je uz neobilaznu "cirkusku" predstavu uspeo da savlada Stefanosa Cicipasa, šestog igrača sveta, i izbori plasman u finale.

U neizvesnom meču, koji je trajao nešto više od dva sata, Kirjos je uspeo da spase i meč loptu u taj-brejku trećeg seta i napravi preokret - 6:4, 3:6, 7:6 (9:7).

On je uspeo da dobro zabavi gledaoce svojim, sada već čuvenim, servisima iz ruke, skečevima, poput "specijalne isporuke" Cicipasovih patika, ali i nekim zaista sjajnim potezima.



U finišu meča, na meč loptu "konsultovao" se sa jednim navijačem kako da odigra ključni poen, a nakon što ga je rešio u svoju korist i izborio finale, najpre se čvrsto zagrlio sa svojim "savetnikom", a tek potom pružio ruku protivniku.

Kirjos je tako drugi put ove sezone izborio finale turnira ATP serije 500, nakon što je to učinio krajem februara u Akapulku, kada je i slavio protiv Aleksandera Zvereva i osvojio jedini pehar u 2019. godini.

Sada će mu rival biti Danil Medvedev, koji je u drugom polufinalu slavio protiv Petera Gojovčika u dva seta - 6:2, 6:2.

To će im biti drugi duel u karijeri, ujedno ove sezone, pošto je prvi na mastersu u Rimu u maju dobio Kirjos rezultatom 2:1.

Turnir Siti Open u Vašingtonu igra se za nagradni fond od 1.895.290 dolara.



Kao što se i očekivalo, bio je to meč koji je publiku konstantno držao na ivici sedišta. Sudar dva momka neizmernog teniskog talenta sa gčkim prezimenima, od kojih se očekuje da osvajaju grend slemove - Nika Kirjosa i Stefanosa Cicpiasa.

I Australijanac i Grk su narodu u Vašingtonu, na turniru ATP 500 kategorije koji se igra an tvrdoj podlozi sa nagradnim fondom od 1.895.290 dolara, pružili šou kakav se i očekivao, ali je na kraju nakon dva sata i sedam minuta nadmudrivanja bolji bio Kirjos rezultatom 6:4, 3:6 i 7:6 (7).  

Bio je ovo veoma izjednačen meč u kojem su oba takmičara upisala isti broj poena (91), isti broj osvojenih prvih (48/58), ali i drugih servisa 16/33. Ludi Nik, kako ga već mnogi zovu zbog čudnog, često bizarnog ponašanja, do borbe za titulu stigao je pre svega zahvaljujući paklenim servisima. Minule noći je ispalio 19 asova, te je ukupno na pet mečeva na turniru u prestonici SAD zabeležio do sada 93 neodbranjivih servisa.

Koliko je moćan taj njegov segment igre i koliko je on siguran u njega, pokazao je tako što je na meč poen drugo veče zaredom pitao nekog iz gledališta gde da servira. Prethodno je na taj način ostvario pobedu nad Mađarom Norbertom Gombošom, a sada je to uradio i protiv Cicipasa kojem je prvo poslao širok servis u stranu, da bi potom sve rešio forhend vinerom što je proslavio pozdravljanjem sa "savetnikom" iz gledališta.

Pravi ljubitelji tenisa bi rekli da tako ponižava rivale, ali Nik ne misli tako:

"Odgovara mi kada mi neko kaže gde da serviram. Koncentrišem se na tu tačku i udarim iz sve snage. Uspeo sam u tome dve večeri zaredom, nadam se da ću imati priliku za to i u finalu"

A u borbi za pehar čeka ga sve bolji Danil Medvedev. Ruski teniser je pokazao klasu u polufinalnom duelu sa Nemcem Peterom Gojovčikom trijumfom od 6:2 i 6:2. Ovo će im biti drugo odmeravanje, a u jedinom dosadašnjem u tri seta ove godine na šljaci mastersa u Rimu bolji je bio Australijanac.



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar