SP: Nove muke za Popoviča - 15. "ispala" za Amere!

Košarkaška reprezentacija SAD dodatno je oslabljena pred početak Svetskog prvenstva u Kini.  Novi otkaz kod Amera, pozvan treći Jokićev saigrač.  A još se nisu okupili. . .

Košarka 04.08.2019 | 17:46
SP: Nove muke za Popoviča - 15. "ispala" za Amere!
Posle brojnih odustajanja najvećih pozvanih zvezda u tim Grega Popoviča sada je odustao i Džulijus Rendl, prošlogodišnji član Pelikansa a trenutni Niksa.

Rendl je naknadno pozvan na spisak, ali se samo jedan dan pred početak priprema povukao sa njega.

U "tim izabranih", koji će činiti igrači koji najverovatnije neće ići na Mundobasket već će biti tu kako bi trenirali sa putnicima za Kinu, pozvan je Tori Kreg, krilni igrač Denver Nagetsa.

Saigrač našeg Nikole Jokića biće član tima od 14 igrača koji će predvoditi Trej Jang i Dieron Foks.

Pre Rendla, do sada su čak četrnaestorica košarkaša odbila da obuku dres SAD ovog leta: Entoni Dejvis, Džejms Harden, Demijan Lilard, Si Džej Mekalum, Bredli Bil, Tobajas Heris, Demar Derozan, Zajon Vilijamson, Erik Gordon, Pol Milsap, Kevin Lav, Montrez Herel, Džej Džej Redik i Lendri Šemet.

Samo 48 sati pred okupljanje u Las Vegasu - Greg Popović dobio je još jedno "ne, hvala".

Sa spiska Sjedinjenih Američkih Država za Mundobasket povukao se i Džulijus Rendl (24, 206cm), od ovog ljeta košarkaš Niksa, a odmah umjesto njega selektor je "dopisao" vrijednog i upornog Torija Krejga (28, 201cm) iz Denvera.

U pitanju je košarkaš koji nije ni draftovan 2014. godine, nego je zaobilaznim putem stigao do Nagetsa i ostavio odličan utisak u posljednje dvije sezone.

Zanimljivo je da je Krejg drugi saigrač Nikole Jokića iz Denvera na spisku SAD, poslijeMejsona Plamlija, dok je nešto ranije odustao Pol Milsap. Da problem bude veći po Popovića, Milsap nije ni blizu najveće ime koje se zahvalilo na pozivu...

To su uradili: Entoni Dejvis, Džejms Harden, Erik Gordon, Bredli Bil, Tobajas Heris, S. Dž. Mekolum, Demijan Lilard, Kevin Lav, Andre Dramond i Montrez Herel.

Nema ni Zajona Vilijamsona koji je trebalo samo da učestvuje na pripremama.

Trening kamp Amerikanaca počinje 5. avgusta u Las Vegasu i nije isključeno da do tada bude novih promjena u rosteru koji već ne liči na ono što je Greg Popović planirao.

Što se tiče sastava SAD za Mundobasket u Kini, ovi igrači su ostali na njemu:

Džejlen Braun (Boston), Mejson Plamli (Denver), Markus Smart (Boston), Tadijus Jang (Čikago), Herison Barns (Sakramento), Kajl Kuzma (Lejkers), Bruk Lopez (Milvoki), Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Džejson Tejtum (Boston) Pi Džej Taker (Hjuston), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston), Bam Adebajo (Majami) i Džeren Džekson Junior (Memfis).

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a SAD će igrati u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar