Voriorsi "odrešili kesu" i za Drejmonda Grina!

Američki košarkaš Drejmond Grin dobio je novi ugovor u Golden Stejt Voriorsima, javlja Adrijan Vojnarovski.  Trio "ratnika" ostaje na okupu: Grinu 100 miliona! Golden Stejt nije uspeo da ubedi Kevina Durenta da treba da ostane u njihovim redovima, ali sa Tompsonom i Grinom nije bilo problema.

Košarka 05.08.2019 | 08:57
Voriorsi "odrešili kesu" i za Drejmonda Grina!
Grin i Voriorsi su došli do dogovora oko produženja ugovora, koji će na snagu stupiti naredne sezone, u vrednosti od 100 miliona dolara na četiri sezone.

Jednom od ključnih članova šampionskih sastava Voriorsa ove sezone već sleduje 18,5 miliona dolara, tako da je on praktično "zaključao" svoju budućnost na narednih pet godina.

Grin je, pored tri šampionske titule, sa "ratnicima" došao i do tri poziva na Ol-star, epiteta najboljeg defanzivca sezone i mnogih drugih individualnih nagrada.

28-godišnji krilni centar je minule sezone imao prosek od 7,4 poena, 7,3 skoka i 6,9 asistencija po meču za 31 minut na parketu.

Podsetimo, Voriorsi su ove godine već "vezali" Kleja Tompsona, sa kojim su se dogovorili oko ugovora prema kojem će bek-šuter zaraditi 190 miliona dolara u narednih pet godina.

Tri od četiri najbolja košarkaša Golden Stejta ostaju na okupu!

Stef Kari je potpisao ugovor na pet sezona u julu 2017. godine, i trenutno je najplaćeniji igrač NBA lige, nedavno je i Klej Tompson ostao nakon ponude maksimalnog ugovora, dok je od danas "zaključan" i Drejmond Grin.

Univerzalac "ratnika" i jedan od najboljih defanzivaca lige dogovorio se oko četvorogodišnjeg ugovora vrednog 100 miliona dolara -maksimalno što je mogao da dobije.

Grinu je ugovor sa Golden Stejtom isticao sledeće sezone, ali su Voriorsi požurili kako bi košarkaša zadržali i pre nego što je pomislio na to da bi mogao da ode iz ekipe, kao recimo Kevin Durent - koji se preselio u Bruklin Netse posle tri godine u Oklendu.

Produženje od četiri sezone ne znači da "prestaje" da važi prethodni sporazum Grina i Voriosa, nego da će njihova saradnja potrajati pet sezona - i biti vredna ukupno 118 miliona dolara.

Podsetimo, Golden Stejt u narednu sezonu ulazi jači za Danđela Rasela, dok su klub napustili Demarkus Kazins, Šon Livingston, Andre Igudala, Jonas Jerebko...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar