Adetokumbo: Mijenjao bih MVP titulu za zlato na SP!

Jedan od najboljih košarkaša na svijetu jasno rekao koji su mu prioriteti u karijeri. Nada se dobrom učinku na predstojećem Svjetskom šampionatu. . .

Košarka 05.08.2019 | 14:39
Adetokumbo: Mijenjao bih MVP titulu za zlato na SP!
Adetokumbo je, igrajući za Milvoki Bakse, osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP) tokom sezone 2018/19.

On će biti prva zvezda reprezentacije Grčke na Mundobasketu u Kini, a uz srpskog centra Nikolu Jokića i prva zvezda prvenstva.

Košarkaš Milvokija i reprezentativac Grčke Janis Adetokumbo rekao je danas da bi mijenjao priznanje najkorisnijeg igrača NBA lige za zlatnu medalju na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kini.

"Mijenjao bih MVP titulu za zlato u Kini. Uvijek je poseban osjećaj igrati za reprezentaciju. Nemoguće je opisati emocije kada slušate državnu himnu. To je nevjerovatno iskustvo i uvijek se osjećam ponosno kao prvi put. Pobijediti sa reprezentacijom je nevjerovatan osećaj", rekao je Adetokumbo za grčke medije.

On je istakao i da će, sve dok je zdrav, uvijek igrati za nacionalni tim, a na pripremama Grčke su i njegova braća Tanasis i Kostas.

"Podstičemo jedni druge da budemo bolji. Nevjerovatan je osećaj što smo sva trojica zajedno. Naporno smo radili da bismo došli ovdje", rekao je najkorisniji igrač prošlosezonskog regularnog dijela NBA.

Košarkaši Grčke će na Svjetskom prvenstvu igrati u Grupi F protiv Novog Zelanda, Brazila i Crne Gore, a turnir počinje 31. avgusta.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar