Rodžers kup: Nadalu težak žrijeb!

Ali i olakšan posao odsustvom Federera i Đokovića! Organizatori Rodžers kupa u Montrealu objavili su žreb za to takmičenje.

Tenis 03.08.2019 | 10:51
Rodžers kup: Nadalu težak žrijeb!
Prvi nosilac turnira biće Rafael Nadal, u odsustvu Novaka Đokovića koji je odlučio da odmori pred Masters u Sinsinatiju i US open.

Nadal je dobio izazov već na startu, jer će za protivnika u drugom kolu (u prvom slobodan) imati Australijanca Aleksa de Minora.

U trećem kolu protivnik će mu najverovatnije biti Belgijanac David Gofan, a u četvrtfinalu mu je projektovan duel sa uvek neugodnim Italijanom Fabijom Fonjinijem, ili sa Hrvatom Bornom Ćorićem

Drugi nosilac turnira biće Austrijanac Dominik Tim, koji u subotu igra finale Kicbila protiv Alberta Ramosa.

On će u drugom kolu igrati protiv bolje iz duela Erber – Šapovalov, a zatim mu jedan od protivnika možet biti ili Saša Zverev ili Danil Medvedev.

Upravo će Zverev biti treći nosilac, u odsustvu Rodžera Federera koji se odlučio na isti potez kao Đoković. Njegov protivnik u drugom kolu biće bolji iz duela Fučovič – Nori.

Nemac bi u trećem kolu mogao na našeg Dušana Lajovića, koji za protivnika u prvom ima šampiona Hamburga Nikoloza Basilašvilija. Da bi došao do Zvereva Dušan bi zatim morao da pobedi i boljeg iz duela Štruf – Conga.

Na Rodžers kupu učestvovaće i Laslo Đere, koji na početku igra protiv Čileanca Kristijana Garina, a ako njega prođe očekuju ga dueli sa Iznerom, a možda i Kirjosom.

Kirjos će odigrati zanimljiv meč u prvom kolu protiv Britanca Kajla Edmunda, dok će najveći spektakl verovatno prirediti Sten Vavrinka i Grigor Dimitrov.

Rodžers kup počinje 5. avgusta i igra se do 11, a titulu brani Nadal koji je u prošlogodišnjem finalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar