Los Kabos: Tipsarević ostao bez gasa!

Iskusni srpski teniser poražen u prvom kolu ATP turnira u Meksiku.  Tipsarević igrao dobro, a onda nestao u trećem setu.  Srbin nije uspeo da se plasira u 2. kolo ATP turnira u Meksiku.

Tenis 31.07.2019 | 13:42
Los Kabos: Tipsarević ostao bez gasa!
Ne ide, pa ne ide... Povratak Janka Tipsarevića aktivnom igranju tenisa i čini se poslednji pokušaj da podvuče crtu na zaista impresivnoj, ali čini nikada do kraja ostvarenoj karijeri još ne pokazuje rezultate.

Poslednji u nizu pokušaja da zahvaljujući zaštićenom renkingu nešto više učini u glavnom žrebu dogodio se sinoć u Los Kabosu, turniru ATP 250 kategorije koji se igra na otvorenom za nagradni fond od 762.455 dolara. I pored odličnog starta i uzimanja drugog seta protiv Radu Albota iskusni srpski teniser nije imao dovoljno snage za pobedu, te je Moldavac trijumfovao rezultatom 7:5, 2:6 i 6:0.

Srpski teniser izgubio je od moldavskog igrača Radua Albota 2:1 (7:5, 2:6, 6:0), za dva sata i četiri minuta. Moldavac je trenutno 41. na ATP listi, dok Tipsarević zauzima 256. mesto.

Jedino je u prvom mestu viđen izjednačen tenis i taj deo igre pripao je 29-godišnjem igraču iz Moldavije, pošto je u 12. gemu uspeo da napravi drugi brejk – 7:5. Albot je, inače, prvi oduzeo servis Srbinu sredinom prvog seta, međutim Janko je odmah u sledećem gemu uzvratio istom merom.

Tipsarević je odigrao odlično drugi set i sa dva brejka ekspresno izjednačio – 6:2.

Najkraći je, ipak, bio treći deo igre, koji je rumunski teniser dobio bez izgubljenog gema i zasluženo se plasirao u naredno kolo, gde će mu protivnik biti Taro Danijel iz Japana.

Bio je ovo prvi susret Srbina i Moldavca.

Njegov naredni protivnik je Taro Danijel koji je prilično neočekivano pregazio sa 6:2 i 6:0 Amerikanca Tenisa Sandgrena. To će biti prvo odmeravanje Radua, trenutno 41. i Japanaca koji je 118. na svetskoj lestvici.

Današnji dan u Los Kabosu na Centralnom terenu otvara prvi duel Ernestsa Gulbisa i Dijega Švarcmana, trećeg nosioca. Iskusni Letonac je tek 129. na svetu, a omaleni Argenitnac 27. na ATP listi. 

Derbi dana igraju prvi nosilac, Fabio Fonjini i Marsel Granoljers, koji vodi sa 4-3 u međusobnim obračunima. Ali, poslednji put su se ukrstili pre tri godine, a od tada se situacija ozbiljno promenila pošto je Italijan deveti na svetu, a Španac 103. na svetskoj listi. 

Luka Puj će imati pune ruke posla protiv Tanasija Kokinakisa. Francuz je bez sumnje favorit, te je kvota 1,70 odlična pošto je razlika u kvalitetu ipak velika. Australijanac bi mogao da mu napravi probleme, ali će teško do iznenađenja. 

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar