Policija: Pazite se, stižu ''delije''!

Iako se ne očekuje veliki broj navijača iz Srbije, policija u Helsinkiju je pozvala stanovnike tog grada na opreznost pred duel drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Helsinkija koji se igra danas (18 sati).  

Svijet 31.07.2019 | 10:32
Policija: Pazite se, stižu ''delije''!
– Policija upozorava narod zbog zastoja u centru grada – stotine zastrašujućih fudbalskih navijača u srijedu dolazi u Helsinki – naslov je na finskim portalima.

Kako se navodi, policija iz Helsinkija očekuje oko 200 navijača iz Srbije koji će doći da podrže Crvenu zvezdu protiv šampiona Finske.

Crveno-bijeli će na 5G Telia Areni imati prednost iz prvog meča, pošto su na stadionu „Rajko Mitić” slavili sa 2:0, ali i pomoć pridošlica iz Srbije i iz Evrope.

Iako Zvezda nije organizovano povela navijače u Helsinki, očekuje se dolazak „delija” u broju od nekoliko stotina, koji su uglavnom već došli, a tamošnja policija uveliko se sprema za doček.



Zvezdini navijači će imati oko 500 rezervisanih mjesta na stadionu koji prima oko 10.000 gledalaca.

Finski listovi podsjećaju da su “delije” prošle jeseni dobile kaznu UEFA zabrane odlaska na gostovanja poslije „kršenja pravila na utakmici sa Salcburgom”. 

Iz Helsinkija se navodi da je stadion rasprodat i da se očekuje velika posjećenost, a policija urgira da navijači domaćeg kluba krenu na stadion na vrijeme kako bi izbjegli gužve i zastoj.

– Događaju će prisustvovati veliki broj gledalaca. Policija se pripremila za zastoje i nelagodnosti. Zbog bezbjednosnih mjera može doći do zastoja u saobraćaju u blizini odigravanja meča i u centru – navodi se u saopštenju.

Što se tiče atmosfere u gradu – utakmica kao da se ne igra i kao da Helsinkiju san o Evropi ne zavisi od tog meča, oko stadiona, ni u njegovoj blizini, a kamoli nešto dalje, nisu istaknuti nikakvi plakati, nikakve najave…

Vjerovatno bi bilo drugačije da je hokej u pitanju, ali ipak jedno ostaje sigurno – iako mnogi ne mare za fudbalom, o navijačima iz Srbije će se uvijek pričati.

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Postao

31.07.2019 16:04

Fuj zastrašujućih. Tako se to dešava kada se exponuje nekultura a na kultura

ODGOVORITE