Odbjegla princeza zatražila zaštitu

Supruga vladara Dubaija šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, jordanska princeza Haja zatražila je na engleskom sudu naredbu protiv maltretiranja i nalog za zaštitu od prisilnog braka, prenosi Rojters, pozivajući se na sudske dokumente.

Svijet 30.07.2019 | 21:12
Odbjegla princeza zatražila zaštitu
Princeza Haja bint al Husein (45), kćerka pokojnog jordanskog kralja Huseina i polusestra kralja Abdulaha zatražila je i starateljstvo nad djecom.

Rojters navodi da nalog za zaštitu od prisilnog braka, prema britanskom zakonodavstvu, pomaže onima koje neko tjera na brak ili su već u nametnutom braku. Agencija dodaje da nije jasno na koga se odnose zahtjevi princeze Haje koja je pobjegla u London, nakon što je saznala da ju je suprug lagao o “zatvaranju i mučenju njegove starije kćerke princeze Latife”. 

Najmlađa od šest šeikovih supruga sada je u Velikoj Britaniji sa 11-godišnjom kćerkom Džalilom i 7-godišnjim sinom Zajedom i sprema se za višemilionski razvod i borbu za starateljstvo nad djecom. Prema pisanju britanskih medija, ona se, nakon što je saznala je istinu o tome šta je njen suprug uradio sopstevnoj kćerki bojala da će se isto desiti i njoj.

Kćerka vladara Dubaija, Latifa Muhamed al Maktum napustila je Dubai na jahti prošle godine, ali su je uhapsili specijalci i trenutno se nalazi u zatvoru. Ona je prije hapšenje snimila nekoliko videa u kojima je rekla da joj je život privid, da su je mučili i da je dvije godine bila u zatvoru nakon što je kao tinejžerka pokušala da pobjegne.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Olja

30.07.2019 21:01

To je pravi Dubai, a ne visoke i bljestave zgradurine. Ispod sjaja kojim zele da zavedu svijet je i dalje duhovna zaostalost. Njegovi vladari, ma gdje studirali u svijetu, u sebi nose visoku dozu primitivizma. Zgrade i putevi se uz dosta novca mogu brzo izgraditi, ali za razvoj kulture i civilizacijskih vrijednosti potrebni su vijekovi. Dakle, ovo sto se desilo njegovoj 6-oj (!) zeni, a prethodno kcerki, ne bi trebalo da cudi.

ODGOVORITE
Name

Dejo

31.07.2019 03:52

Zena objasnila u nekoliko rijeci,bravo!

Name

građanin

31.07.2019 04:31

kao kod naših primitivnih tajkuna.

Name

reOlja

31.07.2019 04:41

Žene treba redovno opremati i neće biti bježanja od kuće

Name

Vic o Albancima iz ex YU

31.07.2019 07:41

Kad voljem ja voljem, a kad ne voljem ja koljem. To se može primjeniti i na Arape samo oni se uznemira ako se osjećaju izdati od člana porodice s kim su u braku. Dve druge žene vide kao stedstvo za nešto o kurve. S njima ne čekaju starost. Romantika je erotika to dođe i prođe brak se zasniva na sličnostima, a ne da se mučite u vezi jezika, običaja i tako dalje. Oni to znaju pa ne stare sa strancima.

ODGOVORITE