Izložba Koviljke Mićić u muzeju

Nakon dugogodišnje posvećenosti slikarstvu I crtanju, Koviljka Mićić, svoja djela odlučila je da predstavi I široj publici. U Muzeju Semberije otvorena je izložba slika ove autorke.

Zanimljivosti 30.07.2019 | 12:47
Izložba Koviljke Mićić u muzeju
Koviljka Mićić je rođena u Njemačkoj, porijeklom je iz Like, a od 1982. godine je stanovnik Semberije. Po zanimanju je ratar – tehničar, po vokaciji umjetnik. Od djetinjstva voli da stvara, da izrađuje različite predmete, tako da se ta kreativnost najviše ispoljila u likovnoj umjetnosti. Najviše voli da slika noću, kada je depresivna, ljuta, onda sve ostavi i posveti se slikarstvu. 

Na izložbi je predstavila 69 slika, dok je nekoliko djela uradio njen sin koji je takođe talentovan za slikarstvo. Slike su ulje na platnu, i različite tematike. Koviljak kaže da odmalena crta, a da je tek sada osjetila da je pravi trenutak da se predstavi publici.

Koviljka je učesnica Bijeljinskog bijenala gdje je osvojila treću nagradu, po izboru publike.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

lukam

30.07.2019 22:58

Gdje su vrijedne slike etabliranih akademskih slikara iz fundusa nekadašnje galerije Milenko Atanacković?

ODGOVORITE
Name

re

31.07.2019 07:28

kad smo kod muzeja, poštene izložbe u muzeju savremene umjetnosti rs ,nije bilo od kada je direktor promjenjen, valjda to i ima veze s obzirom da je ˝direktorICA˝ VETERINAR.

Name

Ziko Mihajlovic

31.07.2019 17:36

Bravo, svaka cast Koviljka.

ODGOVORITE