Haradinaj pozvao na konsultacije

Bivši kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, koji čeka tumačenje ustavnog suda o statusu vlade nakon ostavke koju je podnio, pozvao je za sutra lidere stranaka vladajuće PAN koalicije na, kako kaže, konsutacije.

Region 29.07.2019 | 14:43
Haradinaj pozvao na konsultacije
Na pitanje o čemu će razgovarati, ironično je odgovorio da će tema biti "globalno zagrevanje", prenijela je prištinska gazeta Expres.

Haradinaj, koji je 19. jula podnio neopozivu ostavku, negirao je na konferenciji za novinare da je taj njegov čin bio "politička kalkulacija", već da je to učinio da bi, kako je kazao, "spasao državu".

Dodao je da je na konsultacije pozvao predsjednike DPK I NISME, Kadrija Veseljija i Fatmira Ljimaja.

Potvrdio je da je ustavnom sudu uputio zahtjev za tumačenje uloge vlade u situaciji nastaloj nakon njegove ostave.

Istovremeno je, kazao je, "zamolio predsednika (Hašima Tačija) i politicke stranke da ne odlažu raspisivanje vanrednih izbora".

Rekao je i da njegova Alijansa za budućnost Kosova podržava raspuštanje parlamenta, ali da to, kako kaže, nije učinjeno jer kosovski ustav ne precizira šta se dešava kada premijer podnese ostavku.

Od svoje stranke je, kaže, zatražio da započne konsultacije sa drugim političkim subjektima koje podržavaju raspuštanje parlamenta, s obzirom na to da Tači još ništa nije preduzeo za prevazilaženje ovonastale situacije.

Naveo je i da njegov interes nije da sjedi u vladi nakon ostavke , ali i da smatra da to pitanje ipak treba da razjasni ustavni sud.  

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kum

29.07.2019 13:51

Treba to sve NA NEKI NAČIN podragati tu EU,Brisel,Nato,Eufor i sve ostale dobre organizacije.

ODGOVORITE