Parada: Šta je poručio Putin

Ruska Mornarica spremna je da se suprotstavi svakom agresoru, izjavio je danas na paradi povodom obeležavanja Dana Mornarice predsednik Rusije Vladimir Putin.

Svijet 28.07.2019 | 15:54
Parada: Šta je poručio Putin
- Naša Mornarica obezbeđuje zemlju, njene nacionalne interese i može da odvrati svakog agresora - rekao je Putin u Sankt Peterburgu, gde se parada održava, prenosi TAS S.

Kako kaže, garancija tome su jedinstvena oružja koja Rusija poseduje, ali ističe da je važnija hrabrost i standardi, kao i ljubav prema otadžbini koju mornari imaju.



- U vreme gorkih izazova, mornari su spremni da daju živote za svoj brod, svoj narod i svoju otadžbinu - rekao je Putin.

U glavnoj manifestaciji učestvuje oko 4.000 vojnika, 43 broda i 41 helikopter i avion koji predstavljaju Severnu, Baltičku, Crnomorsku, Tihookeansku i Kaspijsku flotilu, prenosi Sputnjik.



Oni će ploviti i leteti u svečanom stroju u Sankt Peterburgu i u Kronštatu. Prvi put na paradi učestvuju i brodovi drugih država kao što su fregata Ratne mornarice Indije „Tarkaš" i razarač „Siang" Ratne moranarice Kine.

Obeležavanje će biti završeno svečanim vatrometom iznad Neve, a parade se održavaju danas i u drugim ruskim gradovima.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rs

28.07.2019 19:48

Kako nema dodika i vučića tamo?

ODGOVORITE