Vašington: Troicki preko domaće nade za glavni žrijeb!

Srpski teniser već preskočio jednu prepreku u kvalifikacijama.

Tenis 28.07.2019 | 13:23
Vašington: Troicki preko domaće nade za glavni žrijeb!
Američka turneja Viktora Troickog za sada ide sasvim solidno. Pre dve nedelje, na turniru u Njuportu, bio je sasvim solidan i uspeo je da dođe do osmine finala gde je eliminisan od Aleksandra Bulbikarezultatom 2:1. Usledila je eliminacija od Rajana Herisona u kvalifikacijama za glavni žreb u Atlanti,  a srpski teniser se nakon toga preselio u glavni grad SAD-a, gde je uspešno startovao u kvalifikacijama savladavši mladog američkog tenisera, Andrua Fentija, u tri seta.

Danas ga očekuje poslednja prepreka na ovom putu, mada se mora reći da je Viktor veliki favorit da je preskoči. Preko puta ga čeka Tai Son Kvijatkovski, 208. teniser na ATP listi, koji je juče došao do prve pobede nakon pet uzastopnih poraza. Dakle, reč je o teniseru van forme, koji ne bi smeo da predstavlja opasnost po  srpskog tenisera.

Uzdanica za Kvijatkovskog mogla bi da bude činjenica da je dosta uigraniji na tvrdoj podlozi, koja mu je omiljena za igru. Ruku na srce, ni Viktor ne može da kaže da se loše snalazi na ovakvom terenu, mada će mu to biti tek treći meč na „betonu“ ovog leta.

Turnir u Vašingtonu pripada seriji ATP 500 i igra se za ukupni nagradni fond koji iznosi 1.895.290 dolara.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar