SP: Delfini na Kengure za peto mjesto!

Srbija sutra ujutro (08. 30) završava učešće na Svetskom prvenstvu u vaterpolu.  Poslednji meč Srbije na SP: Za peto mesto i utisak. . .  Ekipa Dejana Savića u subotu se oprašta od Južne Koreje, utakmicom za plasman protiv Australije.

Ostali sportovi 26.07.2019 | 20:59
SP: Delfini na Kengure za peto mjesto!
Mešoviti sastav koji je selerktor Dejan Savić odveo na Svetsko vaterpolo prvenstvo u Južnoj Koreji sutra ujutro od 08.30 po srednjeevropskom vremenu završava sa učešćem. I to bez medalje. Ipak, čast velesile u ovom lepom, vodenom sportu može se i dalje koliko-toliko odbraniti osvajanjem pete pozicije. Protivnici Delfina sutra ujutru u Gvanžuu biće nezgodni Kenguri.

Australija je loše počela prvenstvo porazom od Hrvatske 4:14, ali je zatim u osmini finala napravila iznenađenje pobedivši Crnu Goru. U četvrtfinalnom susretu oštećeni su protiv Mađarske inače su mogli medju prve četiri ekipe.

Na svetskim prvenstvima Australija je samo 2009. igrala nerešeno sa Srbijom,a ni pre ni posle toga nije mogla do pobede. Kako je Srbija došla na SP u izmenjenom sastavu jasno je da Australija ima pobedničke ambicije.

Nedavno su u Svetskoj ligi dve selekcije odigrale dva susreta i oba su pripala našem timu, ali se pamti prvi u kojem je nevreme zaustavilo odličnu igru učenika Elvisa Fatovića. Posle loše igre protiv Nemačke, igrači su sa stručnim štabom analizirali greške kako bi u borbi za peto mesto bili što bolji.

"Nije nevažno da li ste peti ili šesti, važan je kompletan utisak" kratko je poručio selektor.

Strahinja Rašović, jedan od naših najboljih igrača na Svetskom prvenstvu je upozorio na veoma nezgodne rivale:

"Moramo da popravimo pristup samoj igri i da sa više angažovanja uđemo u susret. Nisu ni malo lak protivnik, igrali smo sa njima na pripremama u Beogradu, tako da se odlično poznajemo. Nadam se da ćemo odigrati mnogo bolje i da ćemo pobedom završiti takmičenje."

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar