Đoković ne igra na mastersu u Kanadi!

Najbolji teniser sveta odustao je od nastupa na Rodžers kupu kako bi se odmorio i što bolje pripremio za nastavak sezone.  Đoković (očekivano) preskače kanadski masters.  Rodžers kup ove godine (5-11. avgust) bez četvorostrukog šampiona, kao i Del Potra.

Tenis 26.07.2019 | 17:11
Đoković ne igra na mastersu u Kanadi!
Novak Đoković ove sezone neće igrati u Kanadi. Najbolji teniser sveta saopštio je organizatorima mastersa, koji se naizmenično održava u Torontu i Montrealu, da će ove godine propustiti to takmičenje kako bi se odmorio dovoljno i pripremio za ostale turnire koje slede.

"Žao mi je što moram da otkažem nastup na Rodžers kupu", saopštio je Đoković.

"Uz podršku svog tima odlučio sam da svom telu omogućim duži odmor i dovoljan period za oporavak pre nego što se vratim na teren. Volim Kanadu, tamo imam mnogo prijatelja zbog kojih se osećam kao da sam kod kuće i radujem se povratku na taj turnir kako bih mogao da igram opet u Montrealu pred svima vama", stoji u pismu koje je javnosti poslao Đoković.

Kanadski masters, koji se ove godine igra od 5. do 11. avgusta u Montrealu neće imati čast da ugosti najboljeg tenisera na svetu. Novak Đoković je optirao da odmor i pripreme za deo sezone na tvrdim terenima Severne Amerike produži za nedelju dana, pa da se pojavi tek na mastersu u Sinsinatiju (11-18. avgust) gde brani titulu i 1.000 ATP poena.

Odluka o preskakanju Rodžers kupa je očekivana pre svega zato što je Nole prošle godine u Torontu poklekao već u trećem kolu kada ga je savladao mladi Grk Stefanos Cicipas, koji se kasnije probio do finala gde ga je savladao Rafael Nadal. Srpski teniser stoga će izgubiti bez odbrane samo 90 ATP poena što mu neće ni izdaleka ugroziti opstanak na prvoj poziciji svetske liste.

Pored Đokovića metropola Kvebeka ove sezone neće videti ni Huana Martina del Potra koji je još u procesu rekovalescencije nakon operacije napukle časice kolena koje mu je stradalo u Kvinsu pred sam Vimbldon. Umesto dve velike zvezde Kanađani će gledati Francuza Rišara Gaskea i Kazahstanca Mihajla Kukuškina.  Od srpskih tenisera za sada su u glavnom žrebu sigurni samo Dušan Lajović i Laslo Đere.

Srpski as je četiri puta trijumfovao na mastersu u Kanadi u karijeri - 2007, 2011, 2012. i 2016. godine.

Pre Đokovića nastup na mastersu u Montrealu otkazali su i Rodžer Federer, kao i Huan Martin del Potro zbog oporavka nakon povrede koju je zadobio na turniru u Kvinsu u junu.

Đokovićev naredni turnir na kojem će učestvovati je masters u Sinsinatiju, koji startuje nedelju posle Montreala.

Masters u Kanadi počinje 3. avgusta, igra se za nagradni fond od 5.701.945 dolara, a titulu brani Rafael Nadal, koji je prošle sezone u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa u dva seta.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar