Gradić kojem ne izgovaraju ime

Mjestašce Kolobraro, na uzvišenju, dva sata vožnje udaljeno od Barija, Italijani zovu "prokletim gradićem", a neki ne žele ni da izgovaraju njegovo ime, jer, navodno, donosi nesreću!

Zanimljivosti 25.07.2019 | 18:49
Gradić kojem ne izgovaraju ime
Umjesto toga, neki Italijani koriste izraz "onaj grad" kada govore o Kolobraru.

U gradu "koji donosi nesreću" tvrde da je prokletstvo staro kao i sami temelji, ali je, prema legendi, "spavalo" do 20. vijeka kada su ga "probudili advokat i vještica".

Navodno, advokat "koji nikada nije izgubio nijedan slučaj" jednom prilikom u sudnici je povikao: "Ako lažem, neka padne ovaj luster iznad nas!".

Luster je pao i donio gradiću lošu reputaciju.

Zatim se počeo širiti glas da se grupa lokalnih žena bavi crnom magijom, a predvodila ih je La Katre, starica koju su neki smatrali vješticom.

Antropolozi koji su odlučili da razotkriju tajne grada - nisu, navodno, dobro prošli jer su ih ubrzo po dolasku pogodile nesreće, nezgode ili bolesti.

Da bi izbjegli "uroke", stanovnici tokom svečanosti i raznih festivala navlače upravo kostime vještica i čarobnjaka, a turisti nose posebne amajlije kako im ne bi "naudile zle sile".

Kolobraro je tako postalo, uprkos pričama o urocima, posjećeno mjesto, prenose agencije.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

menejeb

25.07.2019 17:31

Cui posjeceno.Nebi otisao tamo kad bi mi neko platio.

ODGOVORITE
Name

Me

25.07.2019 18:29

Ja cu sutra Kupiti da idem I vidim to cudo

ODGOVORITE
Name

Anonymously

25.07.2019 19:18

BLAGI,VEČNO BLAGOSLOVENI,VELIKI I DRAGI NAM BOG SA SVIMA VAMA! ~~~ BLAGI HRISTE,PLAĆAMO OSNOVNI PAKET,A INTERNET BRZINA NAM JE SVEDENA NA MINIMUM KAO NIKADA DO SADA I MNOGO BAGUJE,MOŽDA TE SMARAMO NAŠ GOSPODE,ALI I NAS SMARAJU,BLAGI HRISTE,MOLIMO ZA TVOJU POMOĆ NAŠ GOSPODE!AMIN!ALILUJA!NO DOBRO,DRAGI HRISTE,ZAPRIMETILI SMO DA,POJAVILE SE PRELEPE NOVE DEVOJKE I MOMCI,TVOJA BRAĆA I SESTRE NAŠ GOSPODE NA "HAPPY TV" ,BOG IH SVE BLAGOSLOVIO,SAMO TE MOLIMO NAŠ GOSPODE NEK SU ZDRAVI I BLAGOSLOVENI,KAO I SVE NJIHOVO NAŠ GOSPODE,U IME HRISTOVO!AMIN!ALILUJA!SLAVA BOGU I ISUSU HRISTU!!!POZ.

ODGOVORITE