SP - Vaterpolisti: Da popravimo utisak, imamo budućnost!

Ostale su još dvije utakmice za vaterpoliste Srbije na Svjetskom prvenstvu u Gvandžuu, utakmice u kojima će pokušati da izbore što bolji plasman od 5. do 8. mjesta.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Razočarani što su ispali iz borbe za medalje, vaterpolisti Srbije pokušaće da ostvare što bolji plasman na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Od Svjetskog prvenstva u Barseloni 2013. gdine, Srbija nije bila u ovoj situaciji, da se ne bori za medalju na nekom velikom takmičenju. Tačnije, upravo od Barselone je počela potpuna dominacija srpskog tima u ovom sportu.

Ali, bez sedmorice najiskusnijih, ovaj tim je poklekao pod pritiskom i zasluženo je poražen od Španije u četvrtfinalu, što je srpskim igračima teško palo.

U četvrtak ujutru, u 7 časova po srednjeevropskom vremenu, rival će biti selekcija Njemačke, koja se na Svjetskom prvenstvu prikazala u odličnom svjetlu i umalo je iznenadila favorizovanu Hrvatsku u četvrtfinalu.

Pojačana nekadašnjim igračem Partizana Lukom Gilenom pružila je žestok otpor i Italiji i Hrvatskoj i pokazala da odavno nije imala bolji tim. U duel sa reprezentacijom Srbije, Nijemci će ući rasterećeni, svjesni da su već ostvarili dobar rezultat.

"Najvažniji je naš prilaz utakmici. Protiv Španije nije bio dobar. Nije nevažno koja će nam pozicija pripasti na kraju. Ovaj tim ima perspektivu i najvažnije je da kao tim stičemo iskustvo. Nijemci su odličan tim, prijetili su Hrvatima do kraja utakmice. Imaju nekoliko vrsnih igrača kao što su Štam i Gilen. Neće biti lako ali želimo da popravimo utisak i uspješno završimo šampionat", rekao je Sava Ranđelović.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.