Sergej se seli u Mančester junajted!

Teatar snova čeka Sergeja: Ugovor na pet godina, obeštećenje 75. 000. 000 evra! Još da Pogba potpiše za Real. . .

Fudbal 23.07.2019 | 23:50
Sergej se seli u Mančester junajted!
Da li će se to još jedna letnja saga privesti kraju? Italijani tvrdi da hoće i to već za koji dan, jer je sve utanačeno. Sergej Milinković-Savić postaće novi fudbaler Mančester junajteda, sa kojim će potpisati ugovor na pet godina. Tetar snova postaje stvarnost za momka koji je ponikao u Vojvodini...

Dobro obaveštena Republika piše da je posao zaključen i da će Lacio na ime obeštećenja za srpskog reprezentativca dobiti 75.000.000 evra. A, biće i nešto preko, kroz bonuse, ako se ostvare dok Sergejbude nosio dres Crvenih đavola.

Šta se onda još čeka? Ključ transfera je u rukama Pola Pogbe. Francuski vezista će preći u Real Madrid, jer je velika želja Zinedina Zidana. I taj posao je pri kraju, sve je dosta ubrzano poslednjih dana i onog trenutka kada Pogba stavi potpis na ugovor sa Kraljevskim klubom, dobiće i Milinković-Savić penkalo da stavi autogram na ugovor sa Mančester junajtedom.

Time će se jedna godinu dana duga saga završiti, koliko traje Sergejev „odlazak“ iz Lacija. Pre godinu dana, u jeku Mundijala u Rusiji, pričalo se da mu je cena oko 150.000.000 evra, pa je potom gazda rimskog kluba Klaudio Lotito pričao kako ga neće pustiti za manje od 100.000.000, ali je na kraju popustio.

Postao je svestan i on da se Srbinu više ne igra u Laciju, da je bio i na meti navijača tokom prošle sezone, a da u takvoj situaciji cena teško da može da mu raste, naprotiv, može da ide samo nizbrdo. Posle toga, kada se sve sabere, ni 75.000.000 evra, uz bonuse, koji sigurno nisu mali, ne zvuči tako loše.

Vest iz Rima čeka i Vojvodina, koja će dobiti deo kolača od transfera, kao Sergejev matični klub.

A, kako sada stvari stoje, kapiten će Sergeju biti kolega iz reprezentacije Nemanja Matić, a taj tandem, uigran kroz sezonu, mogao bi da bude i „dobra vest“ za državni tim Srbije. Rasterećen zbog transfera, motivisan da se dokaže na Teatru snova, Milinković-Savić bi mogao najzad da „povuče“ i u dresu reprezentacije. Toliko se očekuje od njega.

I Lacio je već našao zamenu za Milinkovića-Savića, što samo dodatno potvrđuje da je posao sa Mančesterom ugovorem. Dres rimskih nebeskoplavih obući će Jusuf Jazići, fudbaler Trabzona, rođen 1997. godine. Dugo je koketirao sa Lilom, maltene jednom nogom već bio u Francuskoj, trebalo je obeštećenje da bude 15.000.000 evra, ali onda se javio Lacio...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar