Robomaskote za OI u Tokiju 2020. godine!

Japanci uvek idu korak dalje. . .

Ostali sportovi 24.07.2019 | 14:01
Robomaskote za OI u Tokiju 2020. godine!
Naredne olimpijske igre koje se održavaju 2020. godine u Tokiju praktično bi već koliko sutra mogle da počnu. Skoro svi sportski objekti su spremni, organizacija, po tamošnoj tradiciji radi "kao švajcarski sat", te gomile problema kakvih je viđeno na prethodnim Igrama 2016. u Rio de Žaneiru nema niti će ih biti.

Japanci ko Japanci, ništa ne prepuštaju slučaju, tako da će naredne Letnje OI biti jedne od verovatno najboljih ikada održanih. U to nema sumnje. A koliko su organizatori najveće sportske manifestacije otišli daleko pokazali su, to jest prikazali sinoć predstavivši robomaskote koje će uveseljavati i takmičare i gleadoce naredne godine u Tokiju (24. jul - 9. avgust).

Imena su im poznata od pre, a to su Miraitova i Someiti, a ovo je prvi put da maskote za Olimpijske igre budu "robotizovane". Ovu humanoidnu verziju izradila je korporacija "Tojota" u saradnji sa "Panasonikom", a imaće funkciju zabaljanja naroda. Nije u pitanju komplikovana mašinerija, pošti su im glavne funkcije jasne facijalne ekspresije, te pozdravljanje i rukovanje. 



Ove robomaskote u stilu manga crtaća nisu jedini roboti koji će biti "zaposleni" tokom Igara, pošto su već predstavljeni razni "pomagači", od nosača koplja, kugli i diskova, preko onih zaduženih za pomoć osobama sa posebnim potrebama, prenosioci torbi i opreme u olimpijskom selu, pa sve sigurnosnih jedinica koje će patrolirati gde to bude potrebno. Od metro stanica do stadiona.

Sada još samo preostaje da dobijemo i robosportiste...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar