SP: Hrvati se mučili, ali potopili Nijemce!

Hrvatska prvi put gubila na SP, preokretom zakazala polufinale sa Španijom! Vaterpolisti Hrvatske igraće protiv Španije u polufinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji.  Panceri se nisu dali do poslednje četvrtine. . .

Ostali sportovi 23.07.2019 | 17:28
SP: Hrvati se mučili, ali potopili Nijemce!
Hrvati su posle preokreta savladali Nemačku 10:8 u drugom četvrtfinalnom meču u Gvangdžuu.

Nemci su prvi tim na SP koji je poveo protiv Hrvatske, preokrenuvši u prvoj četvrtini na 2:1, a iako su Hrvati sredinom trećeg perioda imali 7:3, nisu se lako plasirali u polufinale.

Nemci smanjuju na 7:5 do kraja kvartala, a onda Ćuk kompletira seriju 4:0 za izjednačenje (7:7) u prvom minutu poslednjeg perioda.

Međutim, Joković sa dva uzastopna gola odbija napad rivala i Hrvatska stiže do polufinala gde će igrati sa Španijom.

"Crvena furija" je u prvom četvrtfinalu savladala podmlađeni tim Srbije 12:9.

Očekivala se laka pobeda Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u vaterpolu u Južnoj Koreji, ali smo na kraju dobili pravu dramu, pošto selekcija Nemačke jednostavno nije htela da se preda. Ipak, nešto staloženijom igrom pred sam kraj utakmice, zapadne komšije uspele su da slome otpor Nemaca i prođu u borbu za medalje, 10:8.

Nije počelo kako se očekivalo, Nemci su imali startni zalet i sasvim dobro su igrali u odbrani. Hrvatskoj selekciji su za prvih osam minuta dozvolili svega jedan gol, a postigli su dva, tako da su oni bili ti koji su vodili nakon uvodne četvrtine.

Ipak, reprezentacija Hrvatske u nastavku je uspela da se konsoliduje i preuzme vodstvo. Napad je mnogo bolje funkcionisao, pa su Barakude već do poluvremena preokrenule rezultat, 4:3.

Delovalo je da je sve gotovo u trećoj četvrtini, koju je Hrvatska započela serijom 3:0, ali ni to nije bilo dovoljno da se u potpunosti obeshrabri veoma motivisana selekcija Nemačke. Panceri su došli do tri uzastopna gola već do kraja deonice i sa samo jednim pogotkom zaostatka ušli u poslednjih osam minuta utakmice.

Neizvesno je bilo i u poslednjoj četvrtini. Nemačka je konstantno disala za vrat Hrvatskoj, ali su Barakude uspevale da odbiju napade rivala. Golom Vrlića na oko tri minuta pred kraj, stavljena je i tačka na ovaj duel, a iako je Nemačka imala sasvim dovoljno vremena za izjednačenje, do kraja nije uspela da dođe ni do jednog gola, 10:8.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Španije, koja je ranije jutros savladala selekciju Srbije rezultatom 12:9.

Vaterpolisti Mađarske i Italije čine drugi polufinalni par Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji. Mađari i Italijani kroz sto muka do četiri najbolja. Poznat i drugi par polufinala Svetskog prvenstva u vaterpolu. Srbija ponovo u bazenu u četvrtak (07.00).

Oba tima su se namučila u četvrtfinalu, ali su opravdali status favorita.

Mađari su jedna izašli na kraj sa Australijom koju su nadigrali 10:9 (3:3, 2:3, 3:1, 2:2).

Italijani su se namučili dok nisu slomili Grčku sa 7:6 (2:2, 2:1, 2:3, 1:0).

U drugom polufinalu sastaće se branilac titule Hrvatska i selekcija Španije, koja je eliminisala Srbiju.

Španija će se u polufinalu Svetskog prvenstva u vaterpolu u Južnoj Koreji nakon što je savladala ipak slabu, ali pre svega mladu Srbiju odmeriti sa aktulenim šampionom, Hrvatskom koja je bila bolja od Nemačke.

U drugoj borbi za finale sastaju se Mađarska i Italija. Naši severni susedi su savladali u četvrtfinalu Australiju nakon velike borbe sa 10:9, a i Azuri su se namučili protiv Grčke slavivši rezultatom 7:6. Polufinalni mečevi na programu su u četvrtak 25. jula, kada su zakazane i borbe za plasman od petog do devetog mesta.

U jednom polufinalu se sastaju se od 7.00 po srednjoevropskom vremenu Srbija - Nemačka, a u drugom, sat i po vremena kasnije Grčka - Australija. Bitke za sedmo i peto mesto održavaju se poslednjeg dan takmičenja, u subotu od 7.00, tj. od 8.30 č. Borba za bronzanu medalju zakazana je za 10 časova po srednjoevropskom vremenu, a finale od 11.30. 

DANAŠNJI REZULTATI

ČETVRTFINALE

Srbija - Španija 9:12
Hrvatska - Nemačka 10:8
Mađarsaka - Australija 10:9
Italija - Grčka 7: 6

POLUFINALA 9-12.

Crna Gora - Japan 14:7
SAD - J. Afrika 20:3

MEČ ZA 13. MESTO

Kazahstan - Brazil 8:9

MEČ ZA 15. MESTO

J. Koreja - N. Zeland 17:16

U polufinalnim borbama za plasman od devetog do 12. mesta Crna Gora je očekivano pregazila Japan 14:7, a za devetu poziciju će se boriti sa Amerikancima našeg bivšeg selektora Dejana Udovičića, koji su bili neumoljivi prema Južnoafrikancima pragaziivši ih sa 20:3.U meču za 13. poziciju Brazil je bio bolji od Kazahstana sa 9:8, a za 15. domaća ekipa od Novog Zelanda 17:16.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar