SP: "Mirisala" je pobjeda, ali ipak poraz Srbije!

Juniori Srbije nisu uspeli da iznenade Sloveniju u derbiju Grupe A na Svetskom prvenstvu za rukometaše.

Ostali sportovi 22.07.2019 | 08:19
SP: "Mirisala" je pobjeda, ali ipak poraz Srbije!
Srbija je u meč protiv Slovenije na Svetskom prvenstvu u Španiji ušla kao autsajder. Ali, ne da se "olrići" nisu obrukali, već su bili nadomak pobede. Nažalost, loša završnica meča koštala je izabranike selektora Rojevića bodova.

Slovenija – Srbija 30:28 (16:15), u četvrtom kolu Grupe A na Svetskom prvenstvu.

Sve je izgledalo idealno kada je Srbija sredinom drugog dela povela 23:20 i imala napad za "plus četiri". Zicer s krila nije realizovan i od tog momenta kreće preokret.

Iako su "orlići" još neko vreme uspevali da održe prednost, pet minuta bez postignutog gola, i to u samoj završnici, bili su ključni. Mi nismo imali rešenja za odbranu rivala, dok su Slovenci svaki napad koristili i gradili prednost.

Marko Vignjević i Srđan Milić su postigli po pet golova, Nikola Ivanović četiri, a po tri Uroš Todorović i Marko Milosavljević.

Srbija će u poslednjem kolu igrati protiv Tunisa i od tog meča zavisi da li će takmičenje po grupama završiti na trećem ili četvrtom mestu. U osmini finala će na Francusku ili Egipat, koji će u ponedeljak u međusobnom duelu odlučiti o pobedniku Grupe B.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar