SP: Počinje "Operacija Španija"...

Reprezentacija Srbije sprema se za rivala u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Ostali sportovi 21.07.2019 | 10:51
SP: Počinje "Operacija Španija"...
Posle odlične igre, pobede protiv Grčke i plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva Dejan Savić je srpskim igračima dao slobodno do večernjeg treninga. Dušan Mandić nije preventivno bio u bazenu zbog lakših problema a uvetom, Strahinji Rašoviću je bolje, spao je otok na nozi i normalno trenira.

Naravno i dalje se komentarisala igra sa jakom Grčkom i posebno podvlačila činjenica da je kandidat za medalju ostao na samo tri postignuta pogotka.

"Naša pobeda uvek polazi iz odbrane. Tako je generacijama unazad. Sve smo ispoštovali, sve četiri četvrtine igrali sa maksimalnom koncentracijom", rekao je Dušan Mandić.

Odbrana koju zahteva Savić je bila pretežak problem za Grke a Dimitrije Rističević je od 19 udaraca odbranio 16 bio prva ličnost utakmice.

"Već sam zaboravio Grke. Imamo veliko samopouzdanje, jedva čekamo nastavak takmičenja. Ali nema euforije, još ništa nije specijalno uradjeno", kaže Rističević.

Imponuje atmosfera, zajedništvo, gotovo sve vreme momci provode vreme zajedno. I tokom igre je glasno bodrenje a svemu tom ton daje selektor Savić koji je protiv Grčke skoro promukao.

"Nama ostaje da čekamo rivala i biće to Španija. Odlična ekipa, setite se finala Evropskog prvenstva. Pobedili su nas u Zagrebu nedavno, ali to ništane znači. Ako hoće da pobede moraće da daju maksimum kao i mi", tvrdi Viktor Rašović.

Đorđe Lazić je odigrao najbolju utakmicu na turniru.

"Probili smo led, imamo samopouzdanje i lakše igramo. Protiv Španije nema mnogo priče, daćemo sve od sebe da prodjemo dalje".

Danas u osmini finala Nemačka je potpuni favorit protiv Južne Afrike, kao i Španija protiv Japana, SAD i Grčka vodiće uzbudljiv okršaj.

U Gvandžuu su juče stigli i predstavnici saveza: predsednik Viktor Jelenić, predsednik Skupštine Saša Vlaisavljević, potpredsednik Skupštine Danilo Ikodinović, generalni sekretar Nemanja Marijan i član Upravnog odbora Ivan Banjac.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar