SP: Australija šokirala Crnu Goru i izbacila je!

Kenguri bolje plivaju od Ajkula: Australija izbacila Crnu Goru sa Svetskog prvenstva! Meč odlučen petercima!

Ostali sportovi 21.07.2019 | 10:13
SP: Australija šokirala Crnu Goru i izbacila je!
Australijanci su "iščupali" pobedu protiv Crnogoraca posle boljeg izvođenja peteraca, posle 9:9 u regluarnom delu igre za konačnih 13:11.

Najprijatnije iznenađenje turnira će se u četvrtfinalu sastati sa Mađarskom, što čini prvi poznati par u najboljih osam Svetskog prvenstva.

Crnogorci su počelo loše u odbrani i u napadu i posle prve četvrtine imali dva gola zaostatka.

Oni su ipak uspeli da nadoknade minus i da u poslednju deonicu uđu sa golom prednosti, ali se i on "istopio". Prednost Australijancima doneo je Kejs na četiri minuta do kraja, ali je izjednačujući pogodak bio delo Radovića.

Do kraja utakmice nije bilo golova, pa se otišlo u peterce.

Australijanci su kaznili loše izvođenje penala protivnika i pogotcima Deverlija i Taunzenda došli do izuzetno bitne pobede.

U ostalim mečevima osmine finala sastaju se Španija – Japan (protiv Srbije), Južna Afrika – Nemačka (protiv Hrvatske) i SAD – Grčka (protiv Italije).

Pada crnogorski vaterpolo. Momci koji su bili evropski prvaci polako jedan za drugim silaze sa scene, a nekih novih vanserijskih asova nema na pomolu. I kao rezultat toga – krah. Najgori plasman na Svetskim prvenstvima u istoriji.

Za Crnu Goru nema mesta u četvrtfinalu šampionata sveta, jer je izbacila – Australija! Kenguri su boljim izvođenjem peteraca našli mesto među osam najboljih selekcija planete – 13:11.

Neobjašnjivo je kako su Ajkule izgubile meč od objektivno slabijeg tima, a imale su tokom susreta i dva gola prednosti u trećoj četvrtini (8:6). Rival se nije predavao, pa je u poslednjoj deonici napravio preokret (9:8).

Imali su Crnogorci napad za pobedu, ali je udarac Ukropine izblokiran. Peterci su odlučivali pobednika, a promašaji Janovića i Radovića koštali su Ajkule, koje će razigravati od 9. do 16. mesta, što je totalni podbačaj za tim Vladimira Gojkovića.

SVETSKO PRVENSTVO (GVANDŽU, JUŽNA KOREJA)

Nedelja

PLEJ-OF (OSMINA FINALA)

Crna Gora - Australija 11:13 *posle peteraca (9:9)

ZA PLASMAN OD 13. DO 16. MESTA

Južna Koreja - Kazahstan 4:17
Novi Zeland - Brazil 8:12

Izvor: B92/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar