PL BiH: Borcu bod na Grbavici!

Borac odbranio bod na ''Grbavici''! Željezničar je bio opasniji pred protivničkim golom, ali nije iskoristio brojne šanse. Borac se orijentisao na odbranu i vrebao svoju šansu iz kontranapada, ali takvih nije bilo mnogo.

Fudbal 20.07.2019 | 23:02
PL BiH: Borcu bod na Grbavici!
Jedan od derbija prvog kola Premijer lige BiH, onaj između Željezničara i Borca, završen je podjelom bodova (0:0), a ovom ishodu zadovoljniji mogu da budu izabranici Branislava Krunića, koji su se, prevashodno, orijentisali na čuvanje svog gola.

Od početka utakmice izabranici Amara Osima uspostavili su kontrolu nad utakmicom i opasno prijetili golu na kojem je stajao Mladen Lučić. Redali su se pokušaju domaćih fudbalera, najagilniji su bili novajlija u dresu tima sa Grbavice Bojo, ali i Zec i Osmanković, ali nažalost oko 6000 navijača domaćeg tima, nijedna lopta nije završila iza leđa.

Borac je djelovao kompaktno kada je u pitanju igra u odbrani, u želji da prije svega sačuva svoj gol, a tek onda da po osvojenoj lopti organizuje kontranapad koji bi, eventualno, krunisao pogotkom. Jedna takva situacija dogodila se u 35. minutu, kada je Vujaklija poslije prodora kroz sredinu pronašao Crnova na lijevoj strani koji je lob udarcem pokušao da matira Erića, ali se sve završilo samo na pokušaju.

Ista slika viđena je i u nastavku. Domaća ekipa je bila ta koja je stvarala prilike i ugrožavala gostujući gol, ali je posljednja linija Borca, predvođena štoperima Janičićem i Jovanovićem, uspješno odbijala svaki napad.

Posljednjih deset minuta Željezničar je ostao sa deset igrača na terenu s obzirom da je drugi žuti karton dobio Petar Bojo, koji je ''izgorio'' u želji da se dokaže domaćoj publici, te bespotrebno na centru terena faulirao Jakupovića.

Ipak, do kraja susreta se nije osjetilo da je Željezničar u brojčanom deficitu. Naprotiv – domaći tim je nastavio sa napadima, ali na kraju, kako rekosmo, nijedna lopta nije završila tamo gdje su Osimovi puleni željeli, pa Borac u Banjaluku nosi veliki bod, koji mnogo znači na psihološkom planu pred pripremu prve domaće utakmice, koju će Banjalučani odigrati protiv Zvijezde 09 iz etno-sela Stanišići, koja je danas doživjela debakl na stadionu u Ugljeviku u duelu sa Tuzla sitijem (1:5).

Na drugoj strani, Željezničar u drugoj rundi gostuje Mladosti, koja je danas na gostovanju savladala još jednog povratnika u elitu Velež (1:3).

Tokom današnjeg dana, već su odigrane dvije utakmice premijerne runde bh. šampionata. Drugi povratnik u elitu mostarski Velež poražen je pred domaćom publikom od Mladosti iz Doboja kod Kaknja rezultatom 1:3, dok je još ubjedljiviji bio Tuzla siti, koji je u Ugljeviku deklasirao Zvijezdu 09 rezultatom 1:5.

Sutra se u Tuzli sastaju Sloboda i Radnik, dok će na stadionu ''Asim Ferhatović – Hase'' snage odmjeriti aktuelni šampion i vicešampion BiH Sarajevo i Zrinjski.

Kolo će u ponedjeljak, duelom na ''Pecari'', zatvoriti Široki Brijeg i Čelik.

Početni sastavi ekipa:

ŽELJEZNIČAR: Erić, Stevanović, Pavić, Zec, Krpić, Bogičević, Alispahić (od 67. Mujezinović), Sadiković, Veselinović, Bojo, Osmanković. Trener: Amar Osim.

BORAC: Lučić, Jovanović, Crnov (od 61. Jakupović), Danilović, Ćosić, Dujaković, Mirić, Bosančić, Vranješ, Janičić, Vujaklija (od 79. Kajkut). Trener: Branislav Krunić.

PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO:

Velež - Mladost 1:3 (0:1)
/Beriša 50 - Fanimo 11, Crnički 54, Dragutinović 81/

Zvijezda 09 - Tuzla siti 1:5 (0:1)
/Marković 50 - Crnkić 23, 37, autogol 45, Ubiparip 74 pen, Ramić 81/

nedjelja:

Sarajevo - Zrinjski (19.00)

Sloboda - Radnik (20.30)

ponedjeljak:

Široki Brijeg - Čelik (21.00)

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar