Ništa od srpskog finala u Hrvatskoj!

Đere zaustavljen u polufinalu u Umagu.  Laslo Đere nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira Serije 250 u Umagu.  Šteta, propuštena prilika da gledamo duel Lajović - Đere u borbi za trofej.

Tenis 20.07.2019 | 20:30
Ništa od srpskog finala u Hrvatskoj!
Teniser iz Sente je posle tačno stotinu minuta igre poražen od 208. igrača sveta, Mađara Atile Balaša, 6:2, 6:4.

Đere je, barem prema poziciji na listi (32.) bio favorit u ovom meču, ali Balaš koji je u petak pobedio Stefana Travalju, a pre toga predajom i Fabija Fonjinija, odigrao je odlično.

Finale ovogodišnjeg turnira u Umagu, ipak, neće biti u znaku Srba.

Nažalost, Laslo Đere je poražen u polufinalu od Mađara Atile Balaža - 2:6, 4:6, tako da je propustio šansu da se bori za trofej sa Dušanom Lajovićem.

Doduše, njemu tek predstoji duel protiv Italijana Salvatorea Karauza. Biće to njihov prvi međusobni okršaj. Lajović je kao 36. igrač sveta favorit u odnosu na Karuza koji je na 125. mestu ATP liste.

Đere je, takođe, bio favorit u odnosu na Balaža (32-207), ali je Mađar ipak upisao pobedu u njihovom prvom duelu.

U početnom setu, načinio je dva brejka, odmah na početku i kasnije u petom gemu što mu je bilo dovoljno da dobije taj deo igre rezultatom 6:2.

Đere je zaigrao nešto bolje u drugom setu, ali nedovoljno za preokret. Ponovo je Balaš imao dva brejka, za 2;1 i 5:2, u osmom gemu je Đere na servis protivnika spasao prvu meč loptu i potom vratio jedan brejk.

Smanjio je na 5:4 i kada se očekivalo da bi mogao da se vrati u meč, Balaš je pojačao. Imao je Laslo šansu, nije iskoristio dve brejk lopte, da bi Balaš na kraju realizovao treću meč loptu.

Njega u finalu očekuje susret sa boljim iz duela između našeg Dušana Lajovića i Italijana Salvatorea Karuza.

Pobedniku turnira osim 250 bodova pripada i nagrada od 90.390 evra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar