PL BiH: Gosti odnijeli bodove iz Mostara i Ugljevika!

Mostarski "rođeni" poraženi su od Mladosti iz Doboja kod Kaknja (1:3) na startu nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Tuzla siti deklasirao Zvijezdu 09 u Ugljeviku (1:5).

Fudbal 20.07.2019 | 20:20
PL BiH: Gosti odnijeli bodove iz Mostara i Ugljevika!
Gosti su odlično i efikasno otvorili takmičarsku sezonu 2019/20 u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Na subotnjim popodnevnim utakmicama, gostujuće ekipe osvojile su bodove  - Mladost u mostarskim Vrapčićima rezultatom 1:3 (0:1), odnosno Tuzla siti u Ugljeviku 1:5 (0:3).

Velež je u subotu u prelijepom ambijentu pred nekoliko hiljada navijača već u 11. minutu primio prvi pogodak, što je ujedno bio i prvenac u novoj takmičarskoj sezoni.

Strijelac je bio Englez Matijas Fanimo na dodavanje Amera Hiroša - 0:1.

"Rođeni" su brzo uzvratili odličnim udarcem Ede Vehabovića, koji je sjajno uhvatio volej sa dvadesetak metara, ali još bolje je reagovao golman Bukvić i izvadio loptu ispod prečke.

Domaći su imali više loptu i više napadali ali zbog ekstremno visoke temperature od 35 stepeni Celzijusa, teško je bilo igračima da opasnije ugroze protivničku mrežu. 

U nastavku je domaći tim već u 50. minutu stigao do izjednačenja pogotkom Valmira Beriše i tada su svi na stadionu u Vrapčićama očekivali da će Velež napraviti preokret.

Međutim, Englez u redovima gostiju Matijas Fanimo majstorski je uposlio Marija Crničkog, koji je iskosa sa desne strane pogodio malu mrežu golmana Slaviše Bogdanovića - 1:2.

Novo šokantno vođstvo Mladosti nije mnogo obeshrabrilo izabranike Ibrahima Rahimića, koji su nastavili da napadaju i prijete, ali je u nekoliko navrata Bukvić je sjajno intervenisao i spriječio novo izjednačenje.

U tim trenucima viđeno je i nekoliko oštrijih startova, a u jednom od njih nastradao je gostujući fudbaler Kenan Horić.

A onda je u 81. minutu sve dileme razriješio Nemanja Dragutinović za prvu pobjedu Mladosti u novoj sezoni šampionata BiH.

VELEŽ: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Behram, De Oliveira, Brandao, Berisha, Ferreyra, Vehabović, Čivić.

MLADOST: Bukvić, Nikolić, Horić, Fanimo, Atajić, Hiroš, Hasić, Mujarić, Crnički, Bajić, Isaković.

U istom terminu na susretu u Ugljeviku viđeno je čak šest golova, ali "petarda" je pukla u mreži domaće Zvijezde 09 - 1:5 (0:3).

Tuzla siti je kao gost riješio pitanje pobjednika već na poluvremenu pogocima Nermina Crnkića, najprije u 23. a potom i 37. minutu, da bi u posljednjim trenucima prije odlaska na odmor došlo do nesporazuma golmana Strahinje Manojlovića sa defanzivcem Zvijezde 09 i lopta je završila u mreži za 0:3 čime su praktično osigurana prva tri boda za goste iz Simin Hana.

U drugom dijelu Tuzlaci su još dva puta tresli mrežu (Vojo Ubiparip iz penala i Mirsad Ramić), dok je ekipa iz Etno sela Stanišići uspjela u 50. minutu da postigne počasni gol zahvaljujući Vladimiru Markoviću.

ZVIJEZDA 09: Manojlović, Mehmedagić, Blagojević, Predragović, Đelmić, Badji, Tojčić, Vojinović, Correia, Janković, Marković.

TUZLA SITI: Muminović, Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Terzić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Moris.

PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO:

Velež - Mladost 1:3 (0:1)
/Beriša 50 - Fanimo 11, Crnički 54, Dragutinović 81/

Zvijezda 09 - Tuzla siti 1:5 (0:1)
/Marković 50 - Crnkić 23, 37, autogol 45, Ubiparip 74 pen, Ramić 81/

Željezničar - Borac (20.30)

nedjelja:

Sarajevo - Zrinjski (19.00)

Sloboda - Radnik (20.30)

ponedjeljak:

Široki Brijeg - Čelik (21.00)

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar