Video - Test: Junajted bolji od Intera! Matić kapiten!

Rodila se nova Mančesterova beba! Interova napadačka jalovost! Đavoli bolji od tima iz Milana u Singapuru – 1:0.  Matić kao Vidić: Srbin ponovo kapiten Junajteda! Solskjer ukazao veliku čast našem vezisti, a on mu se odužio dobrom igrom u pobedi nad Interom.

Fudbal 20.07.2019 | 17:16
Video - Test: Junajted bolji od Intera! Matić kapiten!
Sve je slutilo da će treneri Mančester Junajteda i Intera, Ole Gunar Solskjer i Antonio Konte, izgubiti 90 minuta. Sve je ličilo na klasičnu prijateljsku utakmicu, bez mnogo ritma. Na kraju menadžer Đavola imao je više razloga za zadovoljstvo. Ne samo zbog pobede u Interkontinentalnom Kupu šampiona protiv Intera (1:0), već i činjenice da je u Singapuru počela da se rađa nova Mančesterova beba.

Kada nije pošlo za rukom Pogbi, Matiću, Marsijalu u Lingardu da naplate bolju igru , jeste 17 – godišnjem Mejsonu Grinvudu. Tinejdžer ponikao u Junajtedu odlično se snašao u protivničkom šenestercu posle odbijene lopte Samira Handanovića. Prevario je direktnog čuvara, i potom dijagonolom pogodio dalji ugao Interovog golmana.

Bio je to najlepši trenutak utakmice, i donekle zadovoljavanje fudbalske pravde. Jeste meč odigran u laganom ritmu, bez nogo potrošnje, ali je u takvoj konstalaciji snaga Junajted jednostavno bio bolji. Silne šanse promašili su igrači engleskog velikana koje je sa kapitenskom trakom na ruci predvodio Nemanja Matić. Videli smo lepe poteze Pogbe, ali i odbrane Samira Handanovića, zatim šanse Marsijala i Lingarda.

Rano je još da se vidi trenerski rukopis Antonija Kontea u Interu. Međutim, već je sada jasno da će klub sa Đuzepe Meace morati da potraži kapitalna pojačanja za ofanzivnu liniju. Bez Maura Ikardija, te odsutnog Lautara Martineza, to je bilo slabo. Baš slabo. Inter je igrao u formaciji 3-5-2, a rupu u ofanzivi pokušali su da popune Samuele Longo i supertalentovani Sebastijano Espozito. Međutim, nije išlo, kao što nije bilo boljitka za Inter ni kada je u igru početkom nastavka ušao Ivan Perišić. Težak posao je pred Konteom...



Mančester junajted - Inter 1:0, golom 17-godišnjeg Mejsona Grinvuda u 76. minutu.

Rezultat ove prijateljske utakmice i činjenica da je izdanak nekada čuvene škole sa Old Traforda postigao pogodak sigurno raduju navijače "crvenih đavola", ali za nas je mnogo značajniji podatak da je kapitensku traku slavnog kluba posle Nemanje Vidića ponovo nosio jedan Srbin - Nemaja Matić.

Vezista naše reprezentacije dobio je poverenje trenera Ole Gunara Solsjkera pre Pola Pogbe, Markusa Rašforda, Hesea Lingarda, Davida De Hee, Luka Šoa, Entonija Marsijala... I, odužio se vrlo dobrom partijom. Malo je nedostajalo i da se upiše u strelce posle udarca glavom, ali je stativa sačuvala gol Intera.

Videćemo da li će Norvežanin u takmičarskim utakmicama ukazati ovu čast Matiću, ali svakako je lepa vest da ga je izabrao za kapitena na početku priprema.

Utakmica igrana u Singapuru, inače, nije bila posebno visokog ritma - što je i očekivano za ovaj period godine, a pobednik je odlučen posle sjajnih poteza mladog Grinvuda. Prvo se "lažnjakom" oslobodio čuvara u kaznenom prostoru Intera, a onda snažnim udarcem pogodio dalji ugao Handanovićevog gola.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar