Rajola će reći "to lutko"! Ken već od 29.999.999,99!

Do juče je bio "vunderkind", sada je "na popustu", jer Ronaldo neće zauvek imati šansu da osvoji Ligu šampiona.

Fudbal 20.07.2019 | 23:44
Rajola će reći "to lutko"! Ken već od 29.999.999,99!
Danas si "vunderkind", sutra "na popustu".

Takav je današnji fudbal, u kom se Juventus namerio da inače dominantan sastav u Italiji učini još ozbiljnijim konkurentom za titulu u Evropi.

Međutim, to nije nimalo jeftina investicija, a od kada UEFA strogo posmatra finansijske izveštaje kako velikih, tako i malih klubova, u Torinu su primorani da "popune budžet" pred naredni mega transfer - bio to Mauro Ikardi iz Intera ili Pol Pogba iz Mančester junajteda.

Ili obojica...

Bilo kako bilo, sportski menadžment osmostrukog uzastopnog šampiona Serije A odlučio je da stavi talentovanog napadača Moize Kena na transfer listu i dopiše prilično popularnu cenu, dostupnu za mnoge rivale iz zemlje i okruženja. Utoliko, pretpostavka je da prvi operativac "Stare dame", Fabio Patrići, u ovom neplaćenom oglasu dostavljenom vodećim italijanskim listovima sakrio i procente koji će biti zatraženi od narednog vlasnika ugovora.

došli

Matijs de Liht (Ajaks, 85,5)
Kristijan Romero (Đenova, 26,5)
Luka Pelegrini (Roma, 22)
Merih Demiral (Sasuolo, 18,5)
Adrien Ravio (PSŽ, slobodan)
Aron Ramzi (Arsenal, slobodan)
Đanluiđi Bufon (PSŽ, slobodan)

Nije nemoguće da će Juve pokušati, poput Real Madrida, da uvede i pravo prvenstva prilikom naredne prodaje, odnosno cenu za koju će reprezentativac Italije biti vraćen u Torino bez mogućnosti da treća strana to pokvari. Do tada, 19-godišnji dribler koji je oduševio publiku u Italiji prošle sezone, koštaće svega 30 miliona evra.

Ukoliko je ovo tačno, ponuda Pari sen Žermena mogla bi da stigne već danas. Zainteresovani su i Barselona, Everton i Sevilja. To što mu je menadžer Mino Rajola svakako će smiriti Kena usled ovog neočekivanog preokreta u ranoj fazi karijere.

otišli

Leonardo Spinacola (Roma, 29,5)
Emil Audero (Sampdorija, 20)
Stefano Sturaro (Đenova, 16,5)
Rikardo Orsolini (Bolonja, 15)
Alberto Ćeri (Kaljari, 9)
Andrea Favali (Đenova, 7)
Rožeiro (Sasuolo, 5)
Leonardo Mankuzo (Empoli, 5)
Luka Marone (Verona, 1)
Luka Barloko (Vićenca, slobodan)
Andrea Barzalji (kraj karijere)

Jednostavno, želeći rezultat u Ligi šampiona sada i odmah, jer će skupo plaćeni Kristijano Ronaldo sledeće zime napujniti 35 godina, Juventus je na tržištu fudbalera ove sezone ostvario minus od 42,5, a prošle čak 152,6 miliona evra.

Ovaj deficit pojavio se uprkos tome što je u istom periodu od prodaja i pozajmica klub zaradio 218 miliona evra. 

Kao najuspešniji i daleko najbogatiji italijanski klub mogao je to da priušti, ali bi dalje gomilanje gubitaka svakako privuklo pažnju UEFA, jer svemu treba dodati i Ronaldovu zaradu od 31 miliona evra godišnje i troškove raskida saradnje sa Masimilijanom Alegrijem uz potpisan trogodišnji ugovor sa Sarijem vredan 18 miliona evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar