"Ne prestajem da se smijem, jer sam najbolji!"

Ovakvu izjavu može da da samo jedan fudbaler na planeti. Znate već ko! Pročitajte i kako je protivnika poslao kući, uz reči: "MARŠ, KURVI*E!"

Fudbal 20.07.2019 | 19:05
"Ne prestajem da se smijem, jer sam najbolji!"
Novi šou Zlatana Ibrahimovića u MLS ligi!

Njegov Los Anđeles Geleksi (Galaxy) pobedio je u gradskom derbiju ekipu FK Los Anđeles 3:2, a Šveđanin je odigrao sjajnu utakmicu, uz het-trik.

Posebno ga je motivisalo to što je pred ovaj meč bio upitan o tome šta misli o suparniku Karlosu Veli, koji je trenutno prvi strelac lige.

"Da li sam bolji od Vele? Bolji sam od CELE LIGE", poručio je Ibrahimović pred meč, pa ove reči potvrdio na terenu.

Ibrahimović je uz Didijea Drogbu postao jedini igrač stariji od 35 godina u istoriji MLS-a koji je dao više od jednog het-trika. 

Nakon što je Vela u 7. minutu iz penala doveo LAFC u vođstvo, Ibrahimović je već u sledećem napadu sjajnom solo akcijom izjednačio. Prešao je dva igrača gostiju i iz poluvoleja, desnom nogom, zakucao loptu u gol za 1:1. Drugi gol Ibrahimović je dao glavom, a potom je povisio prednost svoje ekipe na 3:1, odličnim udarcem, levom nogom.

Znači, gol desnom, gol glavom, pa gol levom nogom!

Poraz gostiju ublažio je Vela još jednim golom u sedmom minutu sudijske nadoknade. Meksikanac je i dalje prvi strelac lige sa 21 golom, a Ibrahimović se probio na drugo mesto sa 16 pogodaka.

Šou Ibrahimovića tu nije bio završen.

Posle utakmice ušao je u verbalni sukob sa jednim od trenera gostiju, a da nije bilo prisebnih iz obe ekipe ko zna kako bi se završilo. Na snimku se čuje kako Šveđanin govori tom treneru:

"Odje*i! Marš kući, kurvice!"

A posebno je bila zanimljiva konferencija za novinare. Zbog Zlatana, razume se:

"Ne mogu da prestanem da se smejem koliko sam dobar. Napravili ste kobnu grešku i uporedili me sa Velom. To vam je bila najveća greška", poručio je Ibrahimović.



Zlatan Ibrahimović stigao je u Ameriku taman za prvi ikada "El trafiko" derbi u martu 2018, zaigrao pri rezultatu 0:3 za budućeg gradskog rivala, izjednačio prvim golom u 77, pa završio na naslovnicama širom planete pogotkom u nadoknadi za konačnih 4:3.

Posle dva remija koja su usledila, četvrti gradski derbi El-Eja ponovo je pripao Zlatanu: L. A. Galaksi - Los Anđeles 3:2 (1:1)!

Uoči utakmice između dva najbolja MLS tima ove sezone, u koji su domaćini ušli sa samo jednim porazom, ali i 12 bodova zaostatka za komšijama usled velikog broja remija, ESPN pitao je Ibrahimovića da li smatra da je bolji od prve zvezde rivala, Karlosa Vele.

"Od Vele? Bolji sam od cele lige", odgovorio je 37-godišnji švedski as.

Kada je utakmica počela, Vela je doveo LAFC u vođstvo golom sa bele tačke u 4. minutu, a naredna tri pogotka postigao je - to je bar lako - Ibra!

Kada je Meksikanac golom u sedmom minutu nadoknade pred oko 27.000 navijača "Dignitiju" ublažio poraz suverenog lidera Zapadne konferencije, a sudija Žair Marufo odsvirao kraj četvrtog "El trafika", Ibrahimović se okomio na fudbalere Los Anđelesa i poručio im: "Marš kući, kurvice".

Na "pressu" nije psovao i vikao, ali jeste likovao i prozivao novinare što su ga uopšte uporedili sa Velom.

Njegov tim bio je uzdrman vezanim porazima od San Hozea u prethodna tri kola (3:0, 1:3), između kojih je zabeležena pobeda od 2:0 nad Torontom, pa jutrošnja nad LAFC. Šveđanin je postigao svih pet pogodaka u poslednje dve utakmice.

Trenutno je na 16 golova u 17 mečeva ove sezone.

Ibra je u prvoj sezoni u SAD postigao 22 pogotka na 27 utakmica, ali je Galaksi zabeležio jednu od lošijih sezoni od nastanka kluba 1996. godine. Ekipa je završila sedma na Zapadu i ostala bez plej-ofa, u US open kupu eliminacija je usledila već u osmini finala, pa nije izboreno ni učešće u CONCACAF ligi šampiona u kojoj je El-Ej osvojio titulu 2000. godine.

Vela je bio veliko pojačanje LAFC za prvu takmičarsku sezonu u istoriji, stigao je 2018. iz Real Sosijedada i dao 14 golova na 29 utakmica, a ove "lansirao" je lidera konferencije na vrh sa 21 golom na 20 mečeva.

Uprkos gorkom porazu od popularnijeg komšije, Los Anđeles će izboriti direktan prodor u polufinale konferencije kao pobednik ligaškog dela na Zapadu, dok će Galaksi plej-of početi u četvrtfinalu sa još pet ekipa koje izbore plasman u prvih sedam na tabeli.

Zapad: Los Anđeles 46, L. A. Galaksi 37, Sijetl (-1) 35, Minesota (-1) 33, San Hoze (-1) 31, Real Solt Lejk (-1) 29, Dalas 29, Hjuston (-1) 27, Portland (-2) 25, Sporting Kanzas Siti (-1) 25, Kolorado (-1) 20, Vankuver (+1) 20.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar