SP: Savićevi "rezervisti" razbili Grčku za 1/4-finale!

Podmlađena selekcija Srbije deklasirala je Grčku 9:3 u trećem kolu i osvojila Grupu A čime je izborila direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.  Rapsodija "delfina", hobotnica Rističević! Vaterpolisti Srbije igraće u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u JUžnoj Koreji. Sjajna igra protiv Grčke u odlučujućem meču za plasman u grupi. Fenomenalni, nesavladivi Dimitrije Rističević! Pali su i Grci: Rističević branio, Mandić bušio! Srpski vaterpolisti pobedom od 9:3 obezbedili prvo mesto u Grupi A Svetskog šampionata u Južnoj Koreji.

Ostali sportovi 19.07.2019 | 10:51
SP: Savićevi "rezervisti" razbili Grčku za 1/4-finale!
Srbija ne treba da brine za budućnost vaterpola, kakav god tim na raspolaganju selektoru Dejanu Saviću on će da dominira.

Bez kapitena Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, braće Pijetlović, "delfini" su opet pokazali vrhunsku klasu.

Srbija je razbila tim koji je remizirala sa odličnom Crnom Gorom, a momci su blistali u svakom aspektu igre sprečivši Grke da postignu gol u poslednjih 14 minuta meča.

Napad je funkcionisao savršeno, iskoristio je šest od osam akcija sa igračem više, a sve to na krilima moćne odbrane koja je izluđivala Grke.

Heleni su bili nemoćni ispred gola Srbije i u napadima sa igračem više, iskoristili su samo jedan od čak 10 prilika!

Kada su i uspevali da nadigraju našu odbranu, na scenu je stupao fantastični golman Strajo Rističević koji je odigrao meč karijere sa 16 odbrana.

Srbiju je sa četiri gola predvodio Dušan Mandić, koji je sa dva projektila "nokautirao" Grke početkom poslednje četvrtine.

Dva pogotka je postigao Đorđe Lazić koji je sa Nemanjom Vicom odradio sjajan posao na poziciji centra izborivši nekoliko isključenja rivala.

Po gol su postigli Viktor i Strahinja Rašović, te Ognjen Stojanović.

Srbija sada čeka rasplet u osmini finala u duelu između Španije i Japana. "Delfini" će sledeći meč igrati 23. jula.

Grčka nikada na zvaničnom takmičenju nije pobedila Srbiju. A to NIJE USPELA ni danas i moraće da sačeka neku novu priliku!

Vaterpolo tim Srbije, odigrao je fenomenalnu utakmicu, a prvi igrač bio je SJAJNI golman Dimitrije Rističević, koji je "spustio roletnu" i bio nesavladiv!

Srbija - Grčka 9:3 (3:1, 3:2, 0:0, 3:0) u poslednjem meču u grupi. Ovime se Srbija direktno plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva i čeka rivala.

Očekivalo se da ovaj meč bude težak, jer su se Grci "našpanovali" za Svetsko prvenstvo, ali podmlađeni srpski tim, bez sedmorice iskusnih vaterpolista, odigrao je zaista fenomenalnu utakmicu.

Igrač više je funkcionisao gotovo besprekorno, odbrana još bolje, Dušan Mandić je svojim golovima "povukao" baš kad je trebalo, a epitet igrača utakmice pripada nekadašnjem golmanu Partizana Dimitriju Rističeviću koji je, pa... momak je zaustavio SVE!

Od kraja druge četvrtine, Rističević je "zaključao" gol i u stilu rečenice iz popularne serije "Igra prestola" - "NE DANAS" (#NotToday) pokazao ko je gazda. Hvatao je "žive lopte", blokirao udarce, odbijao napade, zaustavljao je pokušpaje Grka i glavom... Frustrirajuće za grčke vaterpoliste, koji jednostavno više nisu znali šta da rade, čak su i "zicere" promašivali.

Odlična predstava tima Dejana Savića i zaslužen plasman u četvrtfinale! Odmorite momci, pa idemo dalje!

Srpski vaterpolisti su zabeležili i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji čime su praktično obezbedili prvo mesto u Grupi A. Nakon domaćina pred verovatno najboljim timom na planeti pali su, istina očekivano Grci rezultatom 9:3 (3:1, 3:2. 0:0, 3:0) Ovaj put na meti su nam bila naša "braća" koju smo pobedili pre dve godine u borbi za bronzu na SP u Budimpešti. Sada nam je, naravno zlato u mislima te je ovaj trijumf pokazao da definitivno imamo čemu da se nadamo, asa kime ćemom se sastai u osmini finala zavidi od ishoda susreta između Španije i Japana u okviru Grupe C.

Srbija je nastavila sa "prangijanjem" i nakon 22 pogotka koje su primili domaćini Svetskog FINA šampionata u Gvangdžu i Grcima je "duvalo oko glave". Prvi gol na meču postigao je Dušan Mandićopakom dijagonalom, a lopta se o golmana, tačnije o njegovu glavu odbila u mrežu. U početnom delu meča viđena je pomalo i nepovezana igra u napadu i to oba tima i slabo korišćenje igrača više. Prvi gol za Grke postigao je Gunas dva i po minuta pre kraja prve četvrtine. Selektor Savić je od početka dosta kombinovao sa sastavom, očigledno želevši da u ovom meču, u kojem se ruku na srce unapred znao pobednik, iako Grci nisu "naivni", da razigra što više pulena.

Prednost našem timu je vratio Strahinja Rašovć pošto je ostao sam na krilu i tačno 30 sekundi nakon gola protivnika, vratio je našu prednost. Dovoljan je bio jedan ozbiljniji, savršeno organizovan napad da Delfini pokažu ko su i šta su. Elita za sebe. Ubrzo nakon pogotka se levog, stigao je i sa desnog krila, ali od drugog člana "klana Rašovića", Viktora. Za lagan kraj prve četvertine u kojoj nije vođen naš najbolji vatrepolo. Ali, nije ni morao jer je razlika u kvalitetu bila očevidna bukvalno od početka.

Odmah na startu drugog dela susreta uzvratili su Grci  sa desnog krila i sa igračem više, ali, levoruki Mandić je istom merom uzvratio već u sledećem napadu. Takođe sa desnog krila razornim udarcem. Međutim, Grci se nisu predfvali i odmah vratili gol minusa odličnom solo akcijom centra Muridisa. Seriju golova u drugoj četvrtini sa levog kerila nastavio je Stojanović fantastičnim šutem koji je od vode završio pod prečkom. Prangijanje sa "braćom" se tu  nije zaustavilo, a  nastavili su je naši momci i to preko Lazića nakon izvanredne akcije. Bio je to šesti igrač više i šesti gol za Srbiju, što je zaista podatak za respekt. Tu je i stala uzajajamna kanonada pošto su i selektori pojačali odbrane, ali i golmani su počeli da čitaju šuteve nakon teškog početka.

Dobra odbrana i možda umor uzroci su slabe igre oba tima u napadu nakon poluvremena, te je treća četvrtina završena, začudo bez golova. Taj sušni period prekinuo je Mandić trećim pogotkom već u prvom minutu poslednjeg dela igre. Levoruki bombarder je nastavio teror nad protivnicima bombom sa distance za najveću prednost Srtbije od pet pogodaka. Time je praktično odlučen pobednik ovog meča koji je bio inetersantan, ali ne i preterano napet.

Manidiću se, nakon odlilčne akcije našeg tima pridružio ubzo i Lazić svojim drugim pogotkom iz isto toliko pokušaja, čime je stavio na tačku susret u kojem je na našem golu briljirao, posebno u drugom delu kada je "spustio roletne" Dimitrije Rističević sa 16 odbrana, a u naapadu četvorostruki strelac Mandić.

III kolo SP, Grupa A:

Srbija – Grčka 9:3 (3:1, 3:2, 0:0, 3:0)
Bazen Nambu univerziteta, 4.630 mesta
Sudije: Boris Margeta (Slo), Herman Moler (Arg)

Srbija: Rističević (gk) 16 odbrana, Mandić 4, V. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk (c), Lazić 2, Vico, Dedović, Jakšić, Drašović, Stojanović 1, S. Rašović 1, Dobožanov (gk)

Grčka: Zerdevas (gk), Genidunijas, Skumpakis, Papanastasiju, Funtulis (c) 1, Kapocis, Dervisis, Argiropulos Kanakikis, Murikis 1, Kolomvos, Gunas 1, Vlahopulos, Galanidis (gk)

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar