Partizan doveo novog napadača, ali nije stranac!

Iako je trener Savo Milošević rekao da su na radaru samo igrači iz inostranstva, Partizan pred početak Superlige doveo još jednog domaćeg igrača.  Dao sedam golova za Mačvu, bio strelac i na Marakani! Petar Gigić četiri godine u Humskoj.

Fudbal 18.07.2019 | 20:30
Partizan doveo novog napadača, ali nije stranac!
Sedmi novi igrač u Partizanu ovog leta i treći napadač na spisku novajlija!

Portal Telegraf.rs saznaje da je Partizan angažovao Petra Gigića, dosadašnjeg napadača šabačke Mačve (na slici ga grle saigrači posle gola koji je dao Crvenoj zvezdi).   

Gigić ima 22 godine, visok je 184 centimetra, i igra na poziciji centralnog napadača. U protekloj sezoni je za Mačvu postigao sedam golova na 27 mečeva u Superligi Srbije.

Još jedan napadač u Partizanu. Nadali su se navijači crno-belih novajliji iz inostranstva, čekali pojačanje kadro da „sipa“ golove u nizu, kao Rikardo Gomeš, ali će, za početak, morati da se zadovolje domaćim proizvodom, pošto je klub iz Humske 1 angažovao Petra Gigića.

Reč je o doskorašnjem špicu Mačve, posle sedam golova za Šapčane u minuloj sezoni Superlige privukao je pažnju i, očito, zadovoljio kriterijume čelnih ljudi Parnog valjka. Pregovori su završeni, a Gigićje potpisao ugovor na četiri godine i tako postao sedmi novajlija u aktulenom prelaznom roku, posle štopera Dominika Dinge i Igora Vujačića, desnog beka Periše Pešukića, levog Rajka Brežančića, krila Aleksandra Lutovca i špica Umara Sadika.

Upravo će mu Sadik, uz povratnika sa pozajmice, Ognjena Ožegovića biti konkurencija za mesto u napadu, pošto Topčidersko brdo do kraja leta izvesno napušta prvi strelac tima, Rikardo Gomeš.

Inače, od pomenutih sedam golova, Gigić je lane po dva dao OFK Bačkoj i Spartaku, jednom je tresao mreže Napretka i Voždovca, a bio je strelac i na gostovanju Crvenoj zvezdi krajem marta na stadionu "Rajko Mitić“.

Pre Mačve, 22-godišnji Prištevac igrao je za mlađe kategorije OFK Beograda, uz četiri pogotka za prvi tim Romantičara na 27 utakmica.

Partizan sada na poziciji napadača ima Rikarda Gomeša (još se ne zna da li će otići), Ognjena Ožegovića i Umara Sadika, a zanimljivo je da su trojica koja su dovedena prošlog leta - Musa Ndžai, Dejan Gerogijević i Radivoj Bosić - sada poslati na pozajmice. Nemanja Nikolić, koji je prošle sezone bio u napadu crno-belih nije bio ni na pripremama.

- PRELAZNI ROK u PARTIZANU -

DOŠLI: desni bek Periša Pešukić, levi bek Rajko Brežančić, štoperi Dominik Dinga i Igor Vujačić, ofanzivac Aleksandar Lutovac, napadač Umar Sadik. koji je došao na pozajmicu iz Rome, napadač Petar Gigić.

VRAĆENI SA POZAJMICE: Nemanja Stevanović, Sejduba Suma, Ognjen Ožegović...

OTIŠLI: Svetozar Marković (Olimpijakos), Veljko Birmančević (Čukarički), Musa Ndžai (pozajmica...), Dejan Georgijević Irtiš Pavlodar - pozajmica), Radivoj Bosić (pozajmica)...

ZAVRŠIO KARIJERU: Saša Ilić.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar