Gobeljića čekaju četiri meča pauze!

Igrač Crvene zvezde posle žestokog starta i teške povrede fudbalera Suduve mogao bi da se vrati u ekipu tek za plej-of rundu doigravanja za Ligu šampiona ili Ligu Evrope.  

Fudbal 18.07.2019 | 17:20
Gobeljića čekaju četiri meča pauze!
Crvena zvezda je eliminisala Suduvu u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i izvesno na duže ostala bez pomoći Marka Gobeljića.

Desni bek crveno-belih je nakon nekontrolisanog i preoštrog starta naneo tešku povredu igraču litvanskog kluba Vaidasu Slavickasu. Njemu je polomljena potklonicu na dva mesta, zbog čega je odlučeno da bude što pre operisan, i to odmah u Beogradu.

Trener Suduve Vladimir Čeburin tražio je posle meča da Gobeljić bude žestoko kažnjen zbog preoštrog starta, naglasivši da je fudbalska karijera Slavickasa "možda završena", a kako stvari stoje igrač Zvezde teško da će izbeći oštriju sankciju.

Sudeći prema težini povrede koju je zadao rivalu Gobeljića najverovatnije čeka kazna od četiri meča zabrane igranja, a neće biti iznenađenje ako ona bude i oštrija.

Milojević sigurno neće računati na Gobeljića za mečeve sa Helsinkijem, a najverovatnije i za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

U najboljem slučaju vratiće se na teren za plej-of rundu doigravanja za Ligu šampiona ili Ligu Evrope, piše "Sportski žurnal".

Gobeljiću to nije bilo prvo isključenje na evro sceni u dresu Zvezde. On je dobio crveni karton i 2017. godine na meču protiv Frojane na Malti, ali tada je samo sapleo rivala, što su mnogi ocenili i kao prestrogu kaznu.

Dugo će Marko Gobeljić čekati povratak na teren u evropskim utakmicama. Pogibeljan start defanzivca Crvene zvezde nad Litvancem Vaidasom Slavickasom mogao bi da ga košta propuštanja najvažnijih mečeva na putu ka plasmanu u grupnu fazu bilo Lige šampiona, bilo Lige Evrope.

Prema informacijama Sportskog žurnala, UEFA je u ovakvim situacijama nemilosrdna i direktan crveni karton Gobeljića, zbog težine povrede (Slavickasu je noga pukla na dva mesta) može da ga izbaci iz ekipe na naredna četiri susreta pod okriljem Evropske kuće fudbala. To bi značilo da univerzalac u ekipi Vladana Milojevića propušta i dvomeč sa Helsinkijem, ali i narednu rundu kvalifikacija, bez obzira da li srpski prvak prođe u treće eliminaciono kolo za Ligu šampiona ili se, u slučaju ispadanja, preseli u isti taj nivo takmičenja, samo za Ligu Evrope.

Na Marakani strahuju da bi kazna mogla da bude i teža, ali se nadaju da će biti „samo“ četiri utakmice pauze, kako bi Marko Gobeljić bio na raspolaganju Vladanu Milojeviću u eventualnom plej-ofu.

Inače, Vaidas Slavickas je uspešno operisan u Beogradu, ali ga zbog dvostrukog preloma noge očekuje pauza od najmanje godinu dana.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar