Spisak želja i starih obećanja

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić stigao je danas u Trebinju i sa sobom donio spisak lijepih želja novih i starih obećanja, tvrdeći da će presvući skoro sve puteve u Hercegovini i izgraditi nove brze ceste na istoku Srpske, iako se ni po postojećim magistralama ne može bezbjedno voziti.

Republika Srpska 18.07.2019 | 12:21
Spisak želja i starih obećanja
Trninić je tako, po ko zna koji put, obećao sanaciju puta od Trebinja do Ljubinja, a za razliku od nadležnih iz "Puteva Srpske", inače njegovih stranačkih kolega, novinarima u Trebinju je ispričao sasvim drugu priču od one koju su plasirali iz ovog preduzeća.

Tako se, pojasnio je ministar, ne zna koliko će se tačno kilometara puta do Ljubinja rekonstruisati, a odobrenoj trogodišnjoj investiciji od oko 12 miliona maraka pridodao je i put, a kako se tako može i nazvati, od Ljubinja do Stoca.

Obećao je ministar da će se na toj magistrali, inače jednoj od najlošijih u cijeloj Republici Srpskoj, u pojedinim krivinama graditi i treća traka, a dijelovi najlošijeg asfalta zamijeniti novim slojem.

I nije se ministar zaustavio sa spiskom lijepih želja, kojim je zajedničko samo jedno - uradiće se, ako bog da, iduće godine.

Zato ministar nije znao da odgovori koliko je postojećih magistralnih puteva u Hercegovini presvučeno novim slojem asfalta u proteklom šestogodišnjem periodu, ali je, kako tvrdi, do Trebinja stigao automobilom i to preko Stoca i Ljubinja.

Uvjerio se, kaže, da je put poprilično loš.

Trninić je, naglasio je, obećao trebinjskom gradonačelniku Mirku Ćuriću i da će nadležni finansirati zapadnu obilaznicu koja će spojiti magistralne puteve za Mostar i Dubrovnik, ali i izgradnju novog puta od Foče do Tjentišta, inače putem koji se smatra žilom kucavicom cijele Hercegovine.

Za sve imaju i podršku vlada Srpske Srbije.

Neće se, potvrdio je, odustati ni od izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, a sagladeće se i mogućnost rekonstrukcije puta Nevesinje-Mostar.

Ako je vjerovati ministru, u "kozje staze" u Hercegovini uložiće se desetine miliona maraka, a nadati se samo da ti silni milioni neće završiti kao i u periodu od 2014. godine, kada je u Hercegovini, vjerovali ili ne, presvučeno tek nekoliko kilometara postojećih magistralnih puteva.

(Trebinjelive)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Klasicni

18.07.2019 10:22

Rudonja

ODGOVORITE
Name

Manipulatori

18.07.2019 10:23

Lopovski!

ODGOVORITE
Name

Republika Papaka

18.07.2019 10:34

...ima podrsku vlade srbije haha haha. Opet verbalna podrska u milostinja

ODGOVORITE
Name

Bat

18.07.2019 10:36

Ево, ајде људи да му вјерујемо! Упамтите ову изјаву његову, па ако се за пола године не крене са радовима рачунајте да је лажов, што и јесте, али немојте за пола године да вам продаје исту причу и иста обећања, па опет за пола године, па опет догодине....

ODGOVORITE
Name

Herc

18.07.2019 10:42

Trnovite Hercegovačke kozje staze napraviće Trninic Nedjo....

ODGOVORITE
Name

Direkt

18.07.2019 11:19

Kao aerodrom. :)))

ODGOVORITE
Name

MILAN

18.07.2019 11:42

Hercegovino,moras se otrijezniti,ili je vec kasno!Nekada poznata Hercegovina po umnim ljudima,sa malog hercegovackog krsa, toliko je u istoriji dala obrazovanih ljudi,uspjesnih poduzetnika,privrednika svetskog glasa,kulturno spotrskih radnika,ljekara,pisaca....na sto spade.Da slusa nebuloze jednog Neđa,jednog lika koji i ne zna geografski gde je dosao i jos drzi pridike.Ne mogu da verujem da je hercegovacki um izvetrio i spao ma niske grane.Sramota hercegovacka,sramota koja mirise na veliku propast i ovo malo sto je od Hercegovine ostalo!On prica o putevima,jedan ublehas koji se dovukao samo zakrpi rupe u svom repertoaru,vidi da moze!I to bas u Hercegovini.Sto nebi kada su neki dan i uvek poslanici nase "ponosne"Hercegovine dizali ruke za sve projekte van Hercegovine vredne vise milijardi maraka!Koliko ovde ostaje tog novca!Nula!Sta se to desava sa ljudima iz ovih krajeva!?Sta ih toliko udaljava od rodnog kraja?A,Neđo zadovoljno trlja ruke,nadmudrio "pametne"hercegovce!Alal vera!Srecno ti bilo Hercegovino!

ODGOVORITE
Name

Trebinje

18.07.2019 12:01

Zato je jutros letio helikopter iznad trebinja

ODGOVORITE
Name

Istina

18.07.2019 13:06

Pa onda je do toga....sta ce Trninicu put kad leti helikopterom...

Name

Džo

18.07.2019 13:56

Dobar je Nedjo, sposoban ministar, treba ga poslušati i slijediti njegov primjer, malo je takvih stručnjaka......

ODGOVORITE
Name

Direkt

19.07.2019 02:12

Strucnjak za rodbinske veze u ministarstvu veza. :)))

Name

Laku noc

18.07.2019 19:37

Koprcajte se jos malo, prodati ste NDH!

ODGOVORITE
Name

Hercegovci

18.07.2019 19:43

Prodati ste taman toliko koliko vrijedite.Uzivajte sa izdajnicima roda svoga.

ODGOVORITE