Vujadin Savić se vraća na "Rajka" već u avgustu?!

Dojučerašnji kapiten sedeo je na klupi za rezerve 9. jula u Marijampolu, u međuvremenu ostvario transfer u kiparski APOEL, a posle dramatičnog raspleta u revanš mečevima prve runde u sredu uveče postao i potencijalni rival Crvene zvezde.

Fudbal 18.07.2019 | 14:58
Vujadin Savić se vraća na "Rajka" već u avgustu?!
Vujadin Savić sedeo je 9. jula u Marijampolu na klupi sa rezervnim fudbalerima Crvene zvezde u meču 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a mogao bi 6. avgusta u Beogradu da zaigra protiv fudbalera Crvene zvezde u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Neočekivane eliminacije Ludogoreca i Astane u sredu uveče posle revanš mečeva prve, dovele su i do promena pred zakazani žreb za treću rudnu eliminacija na "stazi šampiona".

"prvi šešir"

Ajaks

Seltik/Nome Kalju

Kopenhagen/TNS

Dinamo Zagreb/Saburtalo

BATE Borisov/Rosenborg

APOEL/Sutjeska

Konkretno, pobednik dvomeča APOEL - Sutjeska biće svrstan među nosioce u ponedeljak u Nionu, gde će dva dana pre prve utakmice crveno-belih sa Helsinkijem na "Rajku Mitiću" (sreda, 20.45) biti određeno i protiv koga će šampion Srbije igrati 6. ili 7, odnosno 13. avgusta.

Tada će se odlučivati o plasmanu u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, koji ujedno znači i obezbeđen plasman u grupnu fazu Lige Evrope).

Ukoliko narednog utorka u Nikšiću i sedam dana kasnije u Nikoziji opravdaju ulogu favorita i eliminišu prvaka Crne Gore, šampioni Kipra i ne tako davno redovni učesnici najjačeg UEFA takmičenja biće smešteni u "prvi šešir" zajedno sa "novajlijom" na "stazi šampiona".

Društvo ekipi trenera Paola Tramecanija praviće osvajač "duple krune" u holandskom prvenstvu, Ajaks, kao i bolji iz duela Seltik - Nome Kalju, Kopengagen - TNS, Dinamo Zagreb - Sabrutalo i BATE Borisov – Rosenborg.

Ekipa trenera Vladana Milojevića, koja je eliminaciju litvanske Suduve na premijeri pred 24.000 navijača na "Marakani" platila crvenim kartonom i očekivanom dugom suspenzijom Marka Gobeljića, kao i potpuno nepotrebnim žutim kartonima El Fardu Bena i Milana Rodića, priželjkivaće svakako BATE ili Rosenborg, a prihvatiti i brzi susret sa dojučerašnjim kapitenom, pre nego dvomeč sa polufinalistom Lige šampiona iz prošle sezone i "novajlijom" na "stazi šampiona".

"drugi šešir"

PAOK

Karabag/Dandalk

AIK Stokholm/Maribor

Crvena zvezda/HJK Helsinki

Kluž/Makabi Tel Aviv

Ferencvaroš/Valeta

Tako ćemo pre prve utakmice sa Helsinkijem na "Rajku", zakazane za narednu sredu u 20.45, saznati da li su crveno-beli imati sreće na žrebu za 3. kolo, u kom eliminacija ne znači i kraj učešća u evro-kupovima, već novu šansu u plej-ofu Lige Evrope.

Revanš protiv trenutno četvrtoplasiranog tima u šampionatu Finske, sa tri boda i dve utakmice manje od lidera Ilvesa, biće odigran sedam dana kasnije u terminu od 18 časova na stadionu kapaciteta 10.770 mesta.

Klub iz Ljutice Bogdana za prvih 17 dana prodao je preko 4.500 sezonskih ulaznica, kojih je za prošlu sezonu prodato ukupno 4.147.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar