Plenković smijenio tri ministra

Andrej Plenković, premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a, smijenio je troje ministara i to Gabrijelu Žalac, Tomislava Tolušića i Nadu Murganić, objavljeno je nakon sastanka u HDZ-u.

Region 17.07.2019 | 20:59
Plenković smijenio tri ministra
Kako prenose hrvatski portali novi ministri u Vladi Hrvatske biće Mladen Pavić, Marija Vučković te Vesna Bedeković. Takođe, ministricu Mariju Pejčinović Burić zamijeniće dosadašnji ambasador u Njemačkoj Gordan Grlić-Radman.

U Zagrebu je večeras zakazan i koalicijski sastanak Vlade, nakon čega će biti poznato više informacija.

Smijenjeni ministri već su napustili sjedište HDZ-a, prenosi Index.hr, a kratke izjave dali su Tolušić i Murganić.

Tomislav Tolušić je rekao da ga ovakav razvoj događaja nije iznenadio. "Što se tiče poljoprivrede, mislim da smo napravili puno toga i da će moja nasljednica, moja dosadašnja državna tajnica, napraviti isti, a možda i bolji posao", rekao je.

"Politika je umijeće mogućega", dodao je Tolušić.

"Meni je bilo strašno, bile su strašne tragedije. Ako će moj odlazak resetirati ove stresove i dati šansu za neka nova rješenja, ja ću biti zadovoljna. Uvijek sam isticala da sam dio sustava i jesam, ja sam socijalna radnica. Došla sam u Vladu da ministar bude netko tko je radio sa strankama", rekla je Murganić.

Hrvatsku već nekoliko sedmica potreba politička afera, a sve je kulminiralo ostavkom ministra Gorana Marića. Zbog brojnih medijskih pritisaka, ali i afera Plenković je bio prinuđen krenuti u rekonstrukciju Vlade.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mrki

17.07.2019 19:47

Ne tri ministra vec tri LOPOVA, i kod nas treba pocet razabjerat..?

ODGOVORITE
Name

56

17.07.2019 21:01

SADA DODIK KADA PREUZME VLADU RS SVE SMJENJUJE SEM ĐOKIĆA, A IME LUKAČ NESMIJE POMENUTI.

Name

реално

17.07.2019 21:38

Све сама српска имена и Презимена.